Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Mandeltårta med citrongrädde och hallon

Lättbakad och uppskattad mandeltårta med citrongrädde och hallon. Underbara smaker av mandel, lemon curd, grädde och hallon gör tårtan till en riktig vinnare!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Rita upp 2 cirklar på bakplåtspapper ca 22 cm i diameter. Smörj dem med matfett och lägg på plåtar.
  3. Mandelbotten: Riv mandelmassan och blanda den med äggvitorna. Bred smeten i cirklarna på bakplåtspapperet.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt bottnarna svalna lite innan de lossas.
  5. Citrongrädde: Vispa grädden tjock med vaniljsocker. Blanda den vispade grädden med lemon curd. Bred lemon curd grädden på en botten. Lägg på nästa botten.
  6. Garnering: Bred på grädden. Toppa med hallon. Låt tårtan stå kallt någon timme innan den serveras.


För alla

Fri från gluten.
Tårtan innehåller mjölkprotein och ägg.
Läs noga ingrediensförteckningen på lemon curden.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.

 

Ingredienser

Portioner: 8
Mandelbotten
  • 500 g mandelmassa
  • 3 äggvitor
Citrongrädde
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl lemon curd
  • 1 tsk vaniljsocker
Garnering
  • hallon
  • 1 1/2 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1649 kJ / 394 kCal
Fett: 34,2 g
Läs mer om näringsvärden