Glutenfri midsommartårta
Denna festliga midsommartårta, som dessutom är glutenfri, är frestande god och gjord på en botten av mandelmassa och ägg. Tårtan får en smak av citron då du lägger på en fyllning av lemon curd. Tårtan toppar du med färska jordgubbar. Servera sommartårtan med grädde eller glass!
Detta är ett recept från Buffé nr 6 2007
Ingredienser
12 bitar
300 g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor
1 1/2 dl lemon curd
1 l jordgubbar
vispad grädde eller vaniljglass till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi647 KJ / 154 kCal
Fett6 g
Kolhydrater22.4 g
Protein3.3 g
Kommentarer
Har gjort den här tårtan varje år sen receptet kom och den gör alltid succé både hos barn och vuxna. Så enkel och snabb att göra. Bra för både dem som är glutenintoleranta och dem som behöver mjölkfritt
Kerstin
2024-06-15Mums, tårtan är jättegod, gjorde den ifjol midsommar,,
Lena
2014-06-18Jag brukar blanda lemon curd med lika delar grädde i stället för att ha grädde/glass till just denna tårtan.
Gunnel
2011-06-22