Viltskavsgryta med linser och kapris
En liten annorlunda variant på den klassiska viltskavsgrytan. Denna gång blandar vi i röda linser och kapris som ger en aning sting till rätten. Låt er väl smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2012
Ingredienser
4 portioner
4 portioner ris (eller annat gryn)
1 rödlök
1 tsk olja
480 g viltmästarskav
ca 280 g kokta röda linser
ca 45 g kapris
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl lätt crème fraiche
1 msk majsstärkelse (Maizena)
salt och peppar
20 g persilja
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2353 KJ / 562 kCal
Fett18.8 g
Kolhydrater60.3 g
Protein35.1 g
Kommentar
Haft i lite dijonsenap också, blir bra!
Emma
2024-03-11