Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Viltskavsgryta med linser och kapris

En liten annorlunda variant på den klassiska viltskavsgrytan. Denna gång blandar vi i röda linser och kapris som ger en aning sting till rätten. Låt er väl smaka!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och skär löken i tunna klyftor.
  3. Stek löken i oljan, tillsätt skaven och stek tills det fått färg.
  4. Skölj linserna och låt dem rinna av. Häll i linser, avrunnen kapris, buljong och crème fraiche i pannan. Rör ut majsstärkelsen med lite vatten och rör ner. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
  5. Hacka persiljan.
  6. Toppa grytan med persilja och servera med riset.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner ris (eller annat gryn)
  • 1 rödlök
  • 1 tsk olja
  • 480 g viltmästarskav
  • ca 280 g kokta röda linser
  • ca 45 g kapris
  • 2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • salt och peppar
  • 20 g persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2353 kJ / 562 kCal