Viltskavsgryta med linser och kapris

Betyg 2.8 av 5.
14 personer har röstat
1
Viltskavsgryta med linser och kapris

En liten annorlunda variant på den klassiska viltskavsgrytan. Denna gång blandar vi i röda linser och kapris som ger en aning sting till rätten. Låt er väl smaka!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2012

Viltskavsgryta med linser och kapris

Ingredienser

4 portioner
4   portioner ris (eller annat gryn)
1   rödlök
1 tsk  olja
480 g  viltmästarskav
ca 280 g  kokta röda linser
ca 45 g  kapris
2 dl  hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl  lätt crème fraiche
1 msk  majsstärkelse (Maizena)
salt och peppar
20 g  persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
14 personer har röstat

Kommentar

Haft i lite dijonsenap också, blir bra!

Emma

2024-03-11

Näringsvärde per portion

Energi2353 KJ / 562 kCal
Fett18.8 g
Kolhydrater60.3 g
Protein35.1 g

Testa liknande recept

Färsbullar med krämiga linser
Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pannkakor med osynliga linser
Betyg 4.7 av 5.
120 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citrondoftande lins- och potatissoppa med naanbröd
Betyg 3.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammkorv med linser och rostad potatis
Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Linser med grapefrukt
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalljästa frallor med linser
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga