Citronbakad spätta med örtsås
En underbar citronbakad spätta med örtsås där fisken reder sig själv i ugnen medan du gör i ordning den härliga såsen. I den ingår bland annat hackad färsk persilja och basilika som rörs ned i den krämiga och gräddiga såsen efter att den kokat upp. Servera fisken med denna goda sås och krispiga salladsärter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2015
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
800 g rödspätta
salt
peppar
1 citron
Örtsås
1/2 kruka persilja
1/2 kruka basilika
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 fiskbuljongtärning
1 tsk majsstärkelse
1 dl vatten
Tillbehör
150 g salladsärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2051 KJ / 491 kCal
Fett11 g
Salt2.98 g
Kolhydrater43 g
Protein50 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Supergod sås! Gjorde den på 4 dl grädde, 2 buljongtärningar och 1.5 dl vatten, den gick åt 🙂
Victoria
2021-03-03