Citronbakad lax med paprikapesto
Lax i ugn är ljuvligt gott och svårt att misslyckas med. Här ugnsbakas laxen med skivor av citron som sjunker in i fisken och sprider en frisk smak. Serveras med fluffig pressad potatis och en saftig tomatröra med paprikapesto, persilja och kapris i.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2013
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
ca 550 g laxfilé
salt
peppar
1 citron
250 g körsbärstomater
1/2 kruka persilja
3 msk pesto paprika
2 msk kapris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2489 KJ / 593 kCal
Fett28 g
Salt2.2 g
Kolhydrater46 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer