Citronbakad lax med paprikapesto | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Citronbakad lax med paprikapesto

Lax i ugn är ljuvligt gott och svårt att misslyckas med. Här ugnsbakas laxen med skivor av citron som sjunker in i fisken och sprider en frisk smak. Serveras med fluffig pressad potatis och en saftig tomatröra med paprikapesto, persilja och kapris i.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Skär laxen i portionsbitar och krydda den med salt och peppar.
  4. Lägg laxen i en ugnssäker form. Skär några skivor av citronen och lägg dem på laxen.
  5. Stek laxen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
  6. Dela tomaterna i halvor och grovhacka persiljan. Blanda tomaterna med pesto, persilja och kapris.
  7. Pressa potatisen och servera med laxen och tomatröran.

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein men är fri från gluten och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • ca 550 g laxfilé
  • salt och peppar
  • 1 citron
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 kruka persilja
  • 3 msk pesto paprika
  • 2 msk kapris
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2125 kJ / 508 kCal