Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Laxfilé med varm remouladsås

Enkelt, lättlagat och otroligt smakligt är receptet på grillad lax med en härligt god sås av bland annat morötter, kapris, curry och gräslök. Laxfilé med varm remouladsås serveras med kokt potatis eller pressad potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Varm remouladsås: Finhacka samtliga grönsaker. Fräs schalottenlöken och slå på vinet. Låt koka tills hälften av vätskan återstår. Rör ner rumsvarmt smör och tillsätt grönsakerna. Smaksätt med curry. Servera såsen varm.
  2. Grilla laxskivorna i 2-3 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor laxfilé (med skinnet kvar)
  • salt och peppar
Varm remouladsås
  • 1 morot
  • 1 saltgurka
  • 1 msk finhackad kapris
  • 1 msk finhackad gräslök
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 dl finhackad schalottenlök
  • 2 dl vitt vin
  • 50 g smör
  • 1/2 tsk curry
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer