Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Citronbakad lax med krämig paprika- och potatissallad

Citronbakad lax med krämig paprika- och potatissallad är en fräsch och färggrann middagsrätt där råvaror som laxfilé, delikatesspotatis och tomater blandas med smaksättare som citron, paprika pesto och basilika. Nyttigt och gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Skär laxen i portionsbitar och krydda den med salt och peppar.
  4. Lägg laxen i en ugnssäker form. Skiva citronen och lägg dem på laxen.
  5. Stek laxen mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 56˚C.
  6. Skär tomaterna i klyftor och potatisen i bitar. Blanda det med pesto och basilikablad.
  7. Servera potatissalladen med laxen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g delikatesspotatis
  • 600 g laxfilé
  • salt och peppar
  • 1 citron
  • 4 tomater
  • 3 msk paprika pesto
  • 1 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2253 kJ / 540 kCal