Citronbakad lax med krämig paprika- och potatissallad

Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
1
Citronbakad lax med krämig paprika- och potatissallad

Citronbakad lax med krämig paprika- och potatissallad är en fräsch och färggrann middagsrätt där råvaror som laxfilé, delikatesspotatis och tomater blandas med smaksättare som citron, paprika pesto och basilika. Nyttigt och gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2013

Citronbakad lax med krämig paprika- och potatissallad

Ingredienser

4 portioner
900 g  delikatesspotatis
600 g  laxfilé
salt och peppar
1   citron
4   tomater
3 msk  paprika pesto
1   kruka basilika

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Lättlagat, supergott och fräscht.

Sven-olov

2022-10-04

Näringsvärde per portion

Energi2253 KJ / 540 kCal
Fett25.3 g
Kolhydrater40.6 g
Protein33.7 g

Testa liknande recept

Ugnsstekt lax med rostad brysselkål och basilikakräm
Betyg 4.6 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnslax med honungsrostad brysselkål med apelsin
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrad lax med pepparrotssås
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax med grönärtshummus och stekt hjärtsallad
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sallad Nicoise med ugnsbakad lax
Betyg 3.4 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga