Citronbakad lax med dillrostade morötter
Dessa dillrostade morötter är ett utmärkt tillbehör till syrlig ugnsbakad lax. Även den dillsmaksatta gräddfilen gör sitt jobb som tillbehör. Det hela serveras med kokt potatis och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
600 g laxfilé
salt
peppar
1/2 citron
500 g små morötter
1 msk olja
3 msk sesamfrön eller solroskärnor
1/2 tsk chiliflakes
1 förp färsk dill (à 20 g)
2 dl gräddfil
1 kruka kaskadsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2824 KJ / 674 kCal
Fett35 g
Salt1 g
Kolhydrater47 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gjorde såsen på créme fraîches och lite majonnäs istället för gräddfil. Tillsatte även citronsaften, blev fräscht och gott. Eftersom man inte har råd att äta lax varje dag ville jag lyxa till rätten lite och smulade fetaost över morötterna, passade fint. Underskattade dock hettan i mina chiliflakes men inte receptets fel och då gick ju såsen åt! :-)
Linnea
2024-10-01Hur länge bör man steka morötterna ungefär? Lotta
Liselotte
2024-09-28Mums! Såå gott med stekta morötter och supergod sås. Jag är inte så förtjust i kokt potatis så jag rostade den i airfryern istället, blev hur bra som helst.
Ann-sofie
2024-02-22