Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Halstrad lax med syrlig potatissallad

Ett lättlagat och nyttigt recept, med både fisk och grönt, där du kombinerar underbar, halstrad lax tillsammans med ljuvlig potatissallad smaksatt med lök, dill, ansjovis, gräddfil och citron. Halstrad lax med syrlig potatissallad är helt enkelt en ovanligt fräsch, snabblagad och smarrig middagsrätt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Borsta, skölj och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Skiva rädisorna. Skala löken, finhacka den och dillen. Hacka ansjovisen.
  3. Låt potatisen svalna något och halvera den.
  4. Skölj och finriv skalet av halva citronen. Klyfta den andra halvan.
  5. Blanda citronskal, lök, dill, ansjovis och gräddfil. Smaka av med salt och peppar.
  6. Vänd ner rädisor och potatis.
  7. Skär laxen i 4 bitar (för 4 port). Stek dem i matfettet i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  8. Servera laxen med potatissallad och citronklyftor.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och gräddfil utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Barnknepet: om barnen inte vill ha syrlig sallad, så plocka undan några nykokta potatisar innan resten av potatisarna blandas med övriga salladsingredienser.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 knippe rädisor
  • 1 rödlök
  • 1 kruka dill
  • 100 g ansjovis
  • 1 citron
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • salt och peppar
  • ca 600 g laxfilé
  • 1 tsk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2358 kJ / 564 kCal