Chililax med örtig tomatsallad

1
2
Chililax med örtig tomatsallad

En lätt och fräsch laxrätt som får både friskhet och hetta av Chili & Lime. Lika god på en buffé som till varmrätt med bulgur, couscous eller ris. Receptet kommer från Santa Maria.

Chililax med örtig tomatsallad

Ingredienser

4 portioner
500 g färsk laxfilé eller laxloin
2 msk kryddmix Chili & Lime
250 g små tomater i olika färger och former
1/2 knippe färsk dill
1/2 kruka valfri, färsk ört
3 salladslökar
1 tsk kryddmix Chili & Lime
4 port bulgur eller annat gryn (gärna fullkorn)

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

I samarbete med Santa Maria. 

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Elisabeth

2021-04-20

Supergott, och väldigt enkelt. Gör den alltid med portionsbitar och brukar ta djupfrysta örter. Synd att kryddan inte längre finns i min ICA-butik (Flygstaden Halmstad), bara på Hemköp

Sussie

2013-10-21

Låter mkt gott och jag tänker prova det senare i veckan men med portionsbitar.

Näringsvärde per portion

Energi 2067 KJ / 493 kCal
Fett 21 g
Salt 17 g
Kolhydrater 37 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden