Chililax med örtig tomatsallad
En lätt och fräsch laxrätt som får både friskhet och hetta av Chili & Lime. Lika god på en buffé som till varmrätt med bulgur, couscous eller ris. Receptet kommer från Santa Maria.
Ingredienser
4 portioner
500 g färsk laxfilé eller laxloin
2 msk kryddmix Chili & Lime
250 g små tomater i olika färger och former
1/2 knippe färsk dill
1/2 kruka valfri, färsk ört
3 salladslökar
1 tsk kryddmix Chili & Lime
4 port bulgur eller annat gryn (gärna fullkorn)
För alla
Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.
I samarbete med Santa Maria.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2067 KJ / 493 kCal
Fett21 g
Salt1.7 g
Kolhydrater37 g
Protein33 g
Kommentarer
Supergott, och väldigt enkelt. Gör den alltid med portionsbitar och brukar ta djupfrysta örter. Synd att kryddan inte längre finns i min ICA-butik (Flygstaden Halmstad), bara på Hemköp
Elisabeth
2021-04-20Låter mkt gott och jag tänker prova det senare i veckan men med portionsbitar.
Sussie
2013-10-21