Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chililax med örtig tomatsallad

En lätt och fräsch laxrätt som får både friskhet och hetta av Chili & Lime. Lika god på en buffé som till varmrätt med bulgur, couscous eller ris. Receptet kommer från Santa Maria.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150 °C.
  2. Gnid in laxen runt om med Chili & Lime och lägg den i en ugnsfast form. Stek laxen i ugn i ca 15 minuter till en innertemperatur på ca 48–52 °C.
  3. Skär under tiden tomaterna i klyftor och blanda med plockade örter och strimlad salladslök. Krydda med Chili & Lime.
  4. Strö salladen över laxen och servera direkt.

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

I samarbete med Santa Maria. 

Näringsberäkningen är beräknad per port inklusive en portion kokt bulgur.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färsk laxfilé eller laxloin
  • 2 msk kryddmix Chili & Lime
  • 250 g små tomater i olika färger och former
  • 1/2 knippe färsk dill
  • 1/2 kruka valfri, färsk ört
  • 3 salladslökar
  • 1 tsk kryddmix Chili & Lime
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2045 kJ / 489 kCal