Citron- och vitlöksstekt saganaki med paprikayoghurt
Saganiki är en grekisk ost som serveras nystekt ur stekpannan med en krispig utsida och mjukt smältande innandöme. I Grekland serveras den ofta ur den speciella panna som den tillagas i. Saganakin passar fint som rejäl förrätt eller vegetarisk huvudrätt.
Ingredienser
4 portioner
1 citron
1 vitlöksklyfta
1 msk flytande honung
1 msk pressad citronsaft
2 förp saganaki (à 150 g)
1 grön zucchini
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
2 grillade paprikor
2 dl matyoghurt
lantbröd till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2322 KJ / 553 kCal
Fett37 g
Salt1.6 g
Kolhydrater30 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt gott!
Birgitta
2020-09-25Hej Rebecca! Tråkigt att det ej blev så bra. Vi provlagar alla våra recept och så även detta. När vi har gjort det har det blivit jättebra. MEN det kan ha att göra med konsistensen på osten, det är den enda skillnaden vi kan komma på har hänt i detta fallet. Så prova gärna en annan sorts ost nästa gång. Lycka till!
Redaktionen
2014-05-20Mycket märkligt recept. Lite som att någon komponerat det utan att ha provlagat det alls. Osten smälte ut och fyllde botten på hela stekpannan, tillsammans med de där zucciniskivorna. Som en omelett av ost. Att pensla på vitlök och citron-blandningen var bara att glömma. Fick slänga alltsammans. Ska den stekas på ett speciellt sätt för att inte bli såhär? Skriv det i receptet isåfall!
Rebecca
2014-04-23