Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Citron- och vitlöksstekt saganaki med paprikayoghurt

Saganiki är en grekisk ost som serveras nystekt ur stekpannan med en krispig utsida och mjukt smältande innandöme. I Grekland serveras den ofta ur den speciella panna som den tillagas i. Saganakin passar fint som rejäl förrätt eller vegetarisk huvudrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv det yttersta skalet av citronen. Skala och riv vitlöken fint. Blanda citronskal och vitlök med honung och citronsaft.
  2. Dela osten i halvor. Skiva zucchinin i ca 1 cm tjocka skivor. Pensla ost och zucchini med olivolja och stek dem ca 2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Pensla med citron- och vitlöksblandningen mot slutet av stekningen.
  3. Hacka paprikorna. Blanda dem med yoghurt, smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft. Servera saganaki och zucchini med paprikayoghurt och gärna med grillat lantbröd.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt ut saganaki till laktosfri halloumi. Välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut saganaki till tofu. Byt ut matyoghurt till Sour Supreme (innehåller soja) alternativt ris- eller havrebaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 förp saganaki (à 150 g)
  • 1 grön zucchini
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 2 grillade paprikor
  • 2 dl matyoghurt
  • lantbröd till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2070 kJ / 495 kCal