Citron- och vitlöksstekt saganaki med paprikayoghurt

Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
3
Citron- och vitlöksstekt saganaki med paprikayoghurt

Saganiki är en grekisk ost som serveras nystekt ur stekpannan med en krispig utsida och mjukt smältande innandöme. I Grekland serveras den ofta ur den speciella panna som den tillagas i. Saganakin passar fint som rejäl förrätt eller vegetarisk huvudrätt.

Citron- och vitlöksstekt saganaki med paprikayoghurt

Ingredienser

4 portioner
1 citron
1 vitlöksklyfta
1 msk flytande honung
1 msk pressad citronsaft
2 förp saganaki (à 150 g)
1 grön zucchini
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
2 grillade paprikor
2 dl matyoghurt
lantbröd till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Riktigt gott!

Birgitta

2020-09-25

Hej Rebecca! Tråkigt att det ej blev så bra. Vi provlagar alla våra recept och så även detta. När vi har gjort det har det blivit jättebra. MEN det kan ha att göra med konsistensen på osten, det är den enda skillnaden vi kan komma på har hänt i detta fallet. Så prova gärna en annan sorts ost nästa gång. Lycka till!

Redaktionen

2014-05-20

Mycket märkligt recept. Lite som att någon komponerat det utan att ha provlagat det alls. Osten smälte ut och fyllde botten på hela stekpannan, tillsammans med de där zucciniskivorna. Som en omelett av ost. Att pensla på vitlök och citron-blandningen var bara att glömma. Fick slänga alltsammans. Ska den stekas på ett speciellt sätt för att inte bli såhär? Skriv det i receptet isåfall!

Rebecca

2014-04-23

Näringsvärde per portion

Energi2322 KJ / 553 kCal
Fett37 g
Salt1.6 g
Kolhydrater30 g
Protein25 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ljummen sallad med paprika, oliver och fetaost
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gratinerad chèvre med rosmarinhonung
Betyg 2.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fårost till grillspett
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Yoghurt med honung, pistage & kardemumma
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Souvlaki
Betyg 3.7 av 5.
75 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Basbousa - mannagrynskaka
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga