Saganiki är en grekisk ost som serveras nystekt ur stekpannan med en krispig utsida och mjukt smältande innandöme. I Grekland serveras den ofta ur den speciella panna som den tillagas i. Saganakin passar fint som rejäl förrätt eller vegetarisk huvudrätt.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt ut saganaki till laktosfri halloumi. Välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut saganaki till tofu. Byt ut matyoghurt till Sour Supreme (innehåller soja) alternativt ris- eller havrebaserad ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt gott!
Birgitta
2020-09-25Hej Rebecca! Tråkigt att det ej blev så bra. Vi provlagar alla våra recept och så även detta. När vi har gjort det har det blivit jättebra. MEN det kan ha att göra med konsistensen på osten, det är den enda skillnaden vi kan komma på har hänt i detta fallet. Så prova gärna en annan sorts ost nästa gång. Lycka till!
Redaktionen
2014-05-20Mycket märkligt recept. Lite som att någon komponerat det utan att ha provlagat det alls. Osten smälte ut och fyllde botten på hela stekpannan, tillsammans med de där zucciniskivorna. Som en omelett av ost. Att pensla på vitlök och citron-blandningen var bara att glömma. Fick slänga alltsammans. Ska den stekas på ett speciellt sätt för att inte bli såhär? Skriv det i receptet isåfall!
Rebecca
2014-04-23