Hummertoast med dillcitronmajonnäs och syrad rödlök

20
0
Hummertoast med dillcitronmajonnäs och syrad rödlök

En lyxig förrättstoast med något färskt från havet som hummer, räkor eller pilgrimsmusslor och hemgjord majjo med citron och dill. Läggs på lantbrödsskivor som stekts gyllene i smör och toppas med syrad rödlök.

Skriv ut
Hummertoast med dillcitronmajonnäs och syrad rödlök

Ingredienser

4 portioner
2
kokta humrar eller nystekta pilgrimsmusslor eller räkor (2 humrar motsvarar 12 pilgrimsmusslor eller ca 40 skalade räkor)

Syrad rödlök

1
stor rödlök
1/2 dl
ättiksprit (12%)
1 dl
strösocker
1 1/2 dl
vatten

Citron- och dillmajonäs

skal från 1
citron
1 msk
pressad citronsaft
1
äggula
1 tsk
dijonsenap
2 1/2 dl
rapsolja
1
kruka dill
-
flingsalt med jod
-
svartpeppar
4
skivor lantbröd med havssalt
2 msk
smör
-
blandsallad

För alla

Gör äggfri: välj äggfri majonnäs som smaksätts med finrivet citronskal och ev lite citronsaft.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt smör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2806 KJ / 671 kCal
Fett 59 g
Kolhydrater 25.8 g
Protein 10.3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept