Hummertoast med dillcitronmajonnäs och syrad rödlök
En lyxig förrättstoast med något färskt från havet som hummer, räkor eller pilgrimsmusslor och hemgjord majjo med citron och dill. Läggs på lantbrödsskivor som stekts gyllene i smör och toppas med syrad rödlök.
Ingredienser
4 portioner
2 kokta humrar eller nystekta pilgrimsmusslor eller räkor (2 humrar motsvarar 12 pilgrimsmusslor eller ca 40 skalade räkor)
Syrad rödlök
1 stor rödlök
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
Citron- och dillmajonäs
skal från 1 citron
1 msk pressad citronsaft
1 äggula
1 tsk dijonsenap
2 1/2 dl rapsolja
1 kruka dill
flingsalt med jod
svartpeppar
4 skivor lantbröd med havssalt
2 msk smör
blandsallad
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt smör.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs som smaksätts med finrivet citronskal och ev lite citronsaft.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2806 KJ / 671 kCal
Fett59 g
Kolhydrater25.8 g
Protein10.3 g
Kommentar
Varför ser er majonnäs så grön ut?
Helen
2023-12-31Hej Helen! Det är den finhackade dillen som färgat av sig i majonnäsen. Det kan säkert variera lite hur mycket dillen färgar majonnäsen, beroende på hur fint dillen hackas och om majonnäsen får stå en liten stund innan den serveras. Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-01-04