Kikärtsröra med citron och basilika
Krämig kikärtsröra, en variant på hummus, kryddad med vitlök, chili, basilika och ett stänk citron. Olivolja gör röran len och rik i smaken. God till grillad, kryddig korv – gärna chorizo – och skivat lantbröd för en enkel grillmiddag.
Ingredienser
4 portioner
1 förp kokta kikärtor (à ca 400 g)
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
1 kruka basilika
1 tsk rivet citronskal
1 msk pressad citronsaft
4 msk olivolja
flingsalt
svartpeppar
Till servering
chorizo de Pimento
lantbröd
För alla
Kikärtsröran är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2740 KJ / 655 kCal
Fett40.1 g
Kolhydrater43.6 g
Protein25.8 g
Kommentarer