Kikärtsröra med citron och basilika | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kikärtsröra med citron och basilika

Krämig kikärtsröra, en variant på hummus, kryddad med vitlök, chili, basilika och ett stänk citron. Olivolja gör röran len och rik i smaken. God till grillad, kryddig korv – gärna chorizo – och skivat lantbröd för en enkel grillmiddag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av.
  2. Skala och skiva vitlöken. Dela, kärna ur och strimla chilin. Plocka basilikabladen.
  3. Mixa kikärter med vitlök, chili, basilika, olivolja, citronskal och -saft. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  4. Till servering: Servera med grillad Chorizo De Pimento och lantbröd.

För alla

Kikärtsröran är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp kokta kikärter (à ca 400 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • 1 kruka basilika
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 4 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
Till servering
  • chorizo de Pimento
  • lantbröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2740 kJ / 655 kCal