Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Äggröra med sparris

Äggröra med sparris är en enkel äggrätt med len smak som du snabbt tillagar till middag. Färsk, smörstekt sparris och lite mozzarellaost är förutom ägg grunden i äggröran, som serveras med exempelvis parmaskinka för sältans skull.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa äggen lätt med en gaffel.
  2. Skär bort den nedersta träiga delen av sparrisen. Skär sparrisen i bitar.
  3. Smält smöret i en stekpanna, gärna plastbelagd. Fräs sparrisen ett par minuter på svag värme, tills den mjuknat. Strö över ost och tillsätt äggen. Rör försiktigt i bottnen med en träslev tills äggröran tjocknar och blir krämig. Krydda med salt och peppar. Servera gärna med lite parmaskinka.

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör och uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 ägg
  • 250 g färsk grön sparris
  • 2 msk smör
  • 1 dl riven mozzarellaost
  • salt och peppar
  • ev parmaskinka till servering
Lägg till i inköpslistan