Vildsvinskarré med grillad potatis
Ett delikat recept på grillad vildsvinskarré, med smak av vitlök, soja, chili och timjan, som serveras med utsökt pestopotatissallad, fräscha grönsaker och syrliga citronklyftor. Receptet är skapat av Carina Andersson - andrapristagare i Årets Grillmästare 2014 här på ICA.se.
Ingredienser
4 portioner
700 g vildsvinskarré
Marinad
1/2 dl olja
1 msk soja
1/2 dl chilisås
2 msk timjan
2 msk grovkrossad svartpeppar
2 skalade vitlöksklyftor
Grillad potatis
800 g färskpotatis
10 basilikablad
3 vitlöksklyftor
75 g smör
2 msk tomatpesto
salt
peppar
4 ark aluminiumfolie à ca 30x30 cm
Tillbehör
2 tomater
2 citroner
1 knippe sparris
Näringsvärde per portion
Energi2856 KJ / 683 kCal
Fett40 g
Salt0.6 g
Kolhydrater39.3 g
Protein38.4 g
Kommentarer
Skall jag verkligen koka potatisen först och sen ha den på grillen i 20 minuter? Hur länge ska jag koka potatisen? 5, 10 minuter eller alldente? Klart? Verkar lite konstigt...
Ingrid
2022-10-28Två matskedar svartpeppar låter som lite i överkant. Ska det inte vara teskedar?
Agneta
2020-11-26Hej Agneta! Måttet stämmer men vi har uppdaterat receptet med att det är grovkrossad peppar man ska använda. Du kan minska mängden om du föredrar mildare smak. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-12-04Fantastiskt gott var det. Hade våra bästa vänner på middag och vi tyckte alla om det.
Christina
2016-05-16