Vildsvinskarré med grillad potatis

80
3
Vildsvinskarré med grillad potatis

Ett delikat recept på grillad vildsvinskarré, med smak av vitlök, soja, chili och timjan, som serveras med utsökt pestopotatissallad, fräscha grönsaker och syrliga citronklyftor. Receptet är skapat av Carina Andersson - andrapristagare i Årets Grillmästare 2014 här på ICA.se.

Vildsvinskarré med grillad potatis

Ingredienser

4 portioner
700 g vildsvinskarré

Marinad

1/2 dl olja
1 msk soja
1/2 dl chilisås
2 msk timjan
2 msk grovkrossad svartpeppar
2 skalade vitlöksklyftor

Grillad potatis

800 g färskpotatis
10 basilikablad
3 vitlöksklyftor
75 g smör
2 msk tomatpesto
salt och peppar
4 ark aluminiumfolie à ca 30x30 cm

Tillbehör

2 tomater
2 citroner
1 knippe sparris

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut tomatpeston mot exempelvis tomatsalsa/tacosås.

Gör så här

Orginalreceptet finns på bloggen www.carinasrecept.bloggplatsen.se

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

80

Kommentarer

Ingrid

2022-10-28

Skall jag verkligen koka potatisen först och sen ha den på grillen i 20 minuter? Hur länge ska jag koka potatisen? 5, 10 minuter eller alldente? Klart? Verkar lite konstigt...

Agneta

2020-11-26

Två matskedar svartpeppar låter som lite i överkant. Ska det inte vara teskedar?

Redaktionen ICAse

2020-12-04

Hej Agneta! Måttet stämmer men vi har uppdaterat receptet med att det är grovkrossad peppar man ska använda. Du kan minska mängden om du föredrar mildare smak. Hälsningar Ulrika

Christina

2016-05-16

Fantastiskt gott var det. Hade våra bästa vänner på middag och vi tyckte alla om det.

Näringsvärde per portion

Energi 2856 KJ / 683 kCal
Fett 400 g
Salt 6 g
Kolhydrater 393 g
Protein 384 g
Läs mer om näringsvärden