Vildsvinskarré med grillad potatis

Betyg 2.9 av 5.
83 personer har röstat
3
Vildsvinskarré med grillad potatis

Ett delikat recept på grillad vildsvinskarré, med smak av vitlök, soja, chili och timjan, som serveras med utsökt pestopotatissallad, fräscha grönsaker och syrliga citronklyftor. Receptet är skapat av Carina Andersson - andrapristagare i Årets Grillmästare 2014 här på ICA.se.

Vildsvinskarré med grillad potatis

Ingredienser

4 portioner
700 g vildsvinskarré

Marinad

1/2 dl olja
1 msk soja
1/2 dl chilisås
2 msk timjan
2 msk grovkrossad svartpeppar
2 skalade vitlöksklyftor

Grillad potatis

800 g färskpotatis
10 basilikablad
3 vitlöksklyftor
75 g smör
2 msk tomatpesto
salt
peppar
4 ark aluminiumfolie à ca 30x30 cm

Tillbehör

2 tomater
2 citroner
1 knippe sparris

Gör så här

Orginalreceptet finns på bloggen www.carinasrecept.bloggplatsen.se

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
83 personer har röstat

Kommentarer

Skall jag verkligen koka potatisen först och sen ha den på grillen i 20 minuter? Hur länge ska jag koka potatisen? 5, 10 minuter eller alldente? Klart? Verkar lite konstigt...

Ingrid

2022-10-28

Två matskedar svartpeppar låter som lite i överkant. Ska det inte vara teskedar?

Agneta

2020-11-26

Hej Agneta! Måttet stämmer men vi har uppdaterat receptet med att det är grovkrossad peppar man ska använda. Du kan minska mängden om du föredrar mildare smak. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-12-04

Fantastiskt gott var det. Hade våra bästa vänner på middag och vi tyckte alla om det.

Christina

2016-05-16

Näringsvärde per portion

Energi2856 KJ / 683 kCal
Fett40 g
Salt0.6 g
Kolhydrater39.3 g
Protein38.4 g

Testa liknande recept

Matjessill i papper
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svartpeppargrillad kyckling med ratatouille i folie
Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad regnbågslax med rostad vitlökscrème
Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fisk och musslor på grillen i paket
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rödvinsmarinerad entrecôte med Café de Koloni-smör
Betyg 3.1 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lax och couscous i paket
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga