Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Vildsvinskarré med grillad potatis

Ett delikat recept på grillad vildsvinskarré, med smak av vitlök, soja, chili och timjan, som serveras med utsökt pestopotatissallad, fräscha grönsaker och syrliga citronklyftor. Receptet är skapat av Carina Andersson - andrapristagare i Årets Grillmästare 2014 här på ICA.se.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Karré: Skär köttet i ca 2 cm tjocka skivor.
  2. Marinad: Blanda ihop marinaden. Lägg lite av marinaden i en form. Lägg på köttskivorna och bred resten av marinaden på köttet. Täck formen med plastfilm. Låt ligga i kylen 5-6 timmar.
  3. Ta fram köttet en timme innan det ska grillas. Grilla köttet över het glöd 2-3 minuter på varje sida.
  4. Grillad potatis: Koka potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Hacka basilikan, skala och skiva vitlöksklyftorna tunt.
  5. Blanda smöret med tomatpesto, basilika och vitlök, salt och peppar. Dela potatisen och fördela den på foliearken. Klicka smöret över potatisen och vik ihop foliearken. Lägg paketen på grillen cirka 20 minuter.
  6. Tillbehör: Dela tomaterna och citronerna i halvor. Skär eller bryt av den nedre delen på sparrisen. Pensla tomater och sparris med olja.
  7. Grilla grönsakerna, krydda med salt och peppar. Grilla köttet över het glöd 2-3 minuter på varje sida.
  8. Servera köttet med potatis och grönsaker och citron.

Orginalreceptet finns på bloggen www.carinasrecept.bloggplatsen.se

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut tomatpeston mot exempelvis tomatsalsa/tacosås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g vildsvinskarré
Marinad
  • 1/2 dl olja
  • 1 msk soja
  • 1/2 dl chilisås
  • 2 msk timjan
  • 2 msk svartpeppar
  • 2 skalade vitlöksklyftor
Grillad potatis
  • 800 g färskpotatis
  • 10 basilikablad
  • 3 vitlöksklyftor
  • 75 g smör
  • 2 msk tomatpesto
  • salt och peppar
  • 4 ark aluminiumfolie à ca 30x30 cm
Tillbehör
  • 2 tomater
  • 2 citroner
  • 1 knippe sparris
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2856 kJ / 683 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer