Spenatröra med fänkålsfrön

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Spenatröra med fänkålsfrön

Det händer något när man fräser färsk spenat i olivolja och vitlök. Det blir jättegott helt enkelt. Och ännu godare blir det när spenatfräset blandas med matyoghurt, fänkålsfrön och citron. Inte minst som tillbehör till fisk och fläskkött.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014

Spenatröra med fänkålsfrön

Ingredienser

4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 tsk hela fänkålsfrön
2 påsar babyspenat (à 65 g)
2 dl matyoghurt (10 %)
finrivet skal av 1/2 citron
2 krm salt
1 krm peppar
2 msk rostade pumpakärnor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi500 KJ / 119 kCal
Fett10 g
Salt0.58 g
Kolhydrater4 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Sotad gravlax
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Knäckemix
Betyg 2.9 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbgravad lakritslax med citronmajonnäs
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Zucchini med tomatsås och fetaost
Betyg 3.8 av 5.
60 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Prästostsnurra med najadlax och citronkräm
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fänkålskryddade laxspett
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga