Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Spenatröra med fänkålsfrön

Det händer något när man fräser färsk spenat i olivolja och vitlök. Det blir jättegott helt enkelt. Och ännu godare blir det när spenatfräset blandas med matyoghurt, fänkålsfrön och citron. Inte minst som tillbehör till fisk och fläskkött.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Fräs vitlöken i oljan i en stekpanna ca 3 minuter. Tillsätt fänkålsfrön och fräs ytterligare 1 minut. Blanda i spenaten. Rör tills spenaten har mjuknat. Låt svalna något.
  3. Rör ner yoghurt och citronskal. Krydda med salt och peppar. 
  4. Lägg upp spenatröran i en skål. Strö över pumpakärnor.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut yoghurt till soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk hela fänkålsfrön
  • 2 påsar babyspenat (à 65 g)
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • finrivet skal av 1/2 citron
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk rostade pumpakärnor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 500 kJ / 119 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept