Spenatröra med fänkålsfrön
Det händer något när man fräser färsk spenat i olivolja och vitlök. Det blir jättegott helt enkelt. Och ännu godare blir det när spenatfräset blandas med matyoghurt, fänkålsfrön och citron. Inte minst som tillbehör till fisk och fläskkött.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 tsk hela fänkålsfrön
2 påsar babyspenat (à 65 g)
2 dl matyoghurt (10 %)
finrivet skal av 1/2 citron
2 krm salt
1 krm peppar
2 msk rostade pumpakärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi500 KJ / 119 kCal
Fett10 g
Salt0.58 g
Kolhydrater4 g
Protein4 g
Kommentarer