Spenatröra med fänkålsfrön

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Spenatröra med fänkålsfrön

Det händer något när man fräser färsk spenat i olivolja och vitlök. Det blir jättegott helt enkelt. Och ännu godare blir det när spenatfräset blandas med matyoghurt, fänkålsfrön och citron. Inte minst som tillbehör till fisk och fläskkött.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014

Spenatröra med fänkålsfrön

Ingredienser

4 portioner
2   vitlöksklyftor
1 msk  olivolja
1 tsk  hela fänkålsfrön
2   påsar babyspenat (à 65 g)
2 dl  matyoghurt (10 %)
finrivet skal av 1/2   citron
2 krm  salt
1 krm  peppar
2 msk  rostade pumpakärnor

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut yoghurt till soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi500 KJ / 119 kCal
Fett10 g
Salt0.58 g
Kolhydrater4 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Knäckemix
Betyg 2.9 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sotad gravlax
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbgravad lakritslax med citronmajonnäs
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Prästostsnurra med najadlax och citronkräm
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Zucchini med tomatsås och fetaost
Betyg 3.7 av 5.
59 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fänkålskryddade laxspett
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga