Ciderkokt kyckling med potatis- och pumpapuré

Ett härligt recept på saftig ciderkokt kyckling med potatis- och pumpapuré. Du gör den smakrika rätten av bland annat potatis, pumpa, äppelcider, kycklingfilé, äpple och grädde. Mättande och gott!

Ingredienser
4 portioner
600 g potatis
300 g pumpa
1 dl lättmjölk
50 g smör
salt
svartpeppar
3 palsternackor
250 g pärllök
3 dl äppelcider
4 dl hönsbuljong
4 kycklingfiléer (à ca 150 g)
1 rött äpple
1 rödlök
150 g sockerärtor
2 dl matlagningsgrädde
majsstärkelse till redning
Gör så här
00:20:00
00:02:00
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2510 KJ / 601 kCal
Fett20 g
Salt2.3 g
Kolhydrater60 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
2 stMycket gott, och enkelt att tillaga trots att det är många moment. Jag hittade inte pumpa nu, så jag tog några jordärtskockor i moset, det blev mycket gott.
Mariann
Känns som en klassisk "söndagmiddag". Mättsam! Kycklingen blev saftig och god.
Camilla