Grillade kycklinglår med bönsalsa

2
1
Grillade kycklinglår med bönsalsa

Underbara grillade kycklinglår med en delikat och fyllig marinad av japansk soja, paprikapulver och svartpeppar. Tillaga även en smakrik och mumsig salsa av röda bönor, jalapeño, mango och paprika. Servera kycklinglåren med bönsalsan.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1999

Grillade kycklinglår med bönsalsa

Ingredienser

4 portioner

Marinad

1 dl olja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1/2 msk japansk soja
4 stora kycklingklubbor

Bönsalsa

1 mango
1 röd paprika
1 liten rödlök
1 jalapeñopeppar
1 burk röda bönor (à 400 g)
1/2 dl pressad lime
1/2 dl olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Kristina

2005-01-31

Jättegod smakkombination! Det här måste jag göra fler gånger. Jag marinerade kycklingfiléer istället och stekte dem i sin marinad.