Grillade kycklinglår med bönsalsa
Underbara grillade kycklinglår med en delikat och fyllig marinad av japansk soja, paprikapulver och svartpeppar. Tillaga även en smakrik och mumsig salsa av röda bönor, jalapeño, mango och paprika. Servera kycklinglåren med bönsalsan.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 1999
Ingredienser
4 portioner
Marinad
1 dl olja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1/2 msk japansk soja
4 stora kycklingklubbor
Bönsalsa
1 mango
1 röd paprika
1 liten rödlök
1 jalapeñopeppar
1 burk röda bönor (à 400 g)
1/2 dl pressad lime
1/2 dl olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jättegod smakkombination! Det här måste jag göra fler gånger. Jag marinerade kycklingfiléer istället och stekte dem i sin marinad.
Kristina
2005-01-31