Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillade kycklinglår med bönsalsa

Underbara grillade kycklinglår med en delikat och fyllig marinad av japansk soja, paprikapulver och svartpeppar. Tillaga även en smakrik och mumsig salsa av röda bönor, jalapeño, mango och paprika. Servera kycklinglåren med bönsalsan.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda en marinad av olja, salt, svartpeppar, paprikapulver och japansk soja. Pensla kycklingklubborna med marinaden. Låt ligga någon timme att marinera.
  2. Grilla över glöd i ca 15 minuter per sida. Vänd klubborna några gånger under tiden och pensla med mer marinad.
  3. Bönsalsa: Skala och tärna mangon. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och hacka rödlöken. Kärna ur och hacka jalapeñopepparn.
  4. Blanda mango, paprika, lök och jalapeño med röda bönor. Häll över en sås av pressad lime och olivolja. Servera kycklingklubborna med bönsalsan.

Ingredienser

Portioner: 4
Marinad
  • 1 dl olja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 msk japansk soja
  • 4 stora kycklingklubbor
Bönsalsa
  • 1 mango
  • 1 röd paprika
  • 1 liten rödlök
  • 1 jalapeñopeppar
  • 1 burk röda bönor (à 400 g)
  • 1/2 dl pressad lime
  • 1/2 dl olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?