Chorizo med fransk potatissallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chorizo med fransk potatissallad

Rustik fransk potatissallad med kryddig chorizokorv. Salt kapris, mild kokt potatis, fräscha gröna bönor och krispig rödlök i en vinägrett blandade med rejäla skivor chorizokorv. Du serverar potatissalladen med chorizo på frasiga baguetter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva potatisen i cm-tjocka skivor.
  2. Skala och skiva rödlöken tunt. Strimla purjolöken. Spola hastigt av bönorna i varmt vatten.
  3. Blanda potatis, lök, bönor och kapris med dressingen.
  4. Vänd ner persiljan. Salta och peppra.
  5. Stek eller grilla korvarna. Skär korven i 2 cm stora bitar. Vänd ner de varma korvbitarna i salladen. Servera på tallrikar med frasiga baguetter.

I näringsberäkningen ingår baguetterna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk kokt potatis (à ca 680 g)
  • 1 rödlök
  • 10 cm purjolök den ljusa delen
  • 1/2 pkt djupfrysta gröna bönor (à 300 g)
  • 2 msk kapris
  • 1 dl italiensk dressing (vinägrett)
  • 3 msk grovhackad bladpersilja
  • salt och peppar
  • 4 chorizokorvar (4 korvar motsvarar ca 400 g)
Till servering
  • baguetter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2789 kJ / -1 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden