Ostgratinerade tortillarullar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ostgratinerade tortillarullar

Ostgratinerade tortillarullar är en spanskinspirerad rätt med spännande och kryddiga smaker av bland annat paprika, majs, oregano, tabasco och vitlök. Trots att rätten är kryddig brukar den uppskattas även av barn!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Skölj och strimla purjolöken. Fräs grönsakerna i olja. Häll spadet av majskornen. Låt majsen få fräsa med några minuter.
  3. Krydda med paprikapulver, oregano, tabasco, tomatpuré och ketchup samt pressad vitlök. Häll på grönsaksbuljongen. Låt röran koka ca 10 minuter. Salta och peppra.
  4. Strö riven ost på tortillabröden och lägg på fyllning. Rulla samman löst och lägg i lätt oljad ugnssäker form. Strö över resterande ost.
  5. Gratinera i 10 minuter. Servera med blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 röda paprikor
  • 1 purjolök
  • 1 msk olja
  • 1 burk majskorn (à 340 g)
  • 1/2 msk paprikapulver
  • 1 msk hackad oregano
  • några stänk tabasco
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk ketchup
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 1/2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • salt och peppar
  • 8 tortillabröd
  • 3 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan