Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chorizogryta med kikärter och vitkål

En mustig gryta sitter sällan fel en kall höstkväll! Testa att laga ihop en gryta med chorizo, kikärter och vitkål. Matigt, gott och enkelt! Servera den varma grytan tillsammans med matyoghurt och en brödbit.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär korven i slantar. Skölj och strimla vitkålen.
  2. Fräs korv och vitkål, utan extra matfett några min.
  3. Häll över de krossade tomaterna och krydda med salt, socker och peppar. Låt puttra under lock ca 10 minuter.
  4. Spola hastigt av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Vänd ner kikärterna i grytan och låt dem bli varma.
  5. Till servering: Servera grytan med matyoghurten, bröd och strimlad isbergssallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven och brödet för samtliga allergener.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkfri: servera med mjölkfri crème fraiche sk Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Strimla vitkålen på matberedarens skärskiva om du vill att det ska gå riktigt snabbt.

Gröna tipset: Uteslut korven och öka på mängden vitkål om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 chorizokorvar (à ca 100 g)
  • 300 g vitkål
  • 1 förp krossade tomater (à 500 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 krm peppar
  • 2 burkar kikärter (à 400 g)
Till servering
  • 2 dl matyoghurt
  • bröd
  • strimlad isbergssallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2140 kJ / 510 kCal
Fett: 17 g
Läs mer om näringsvärden