Chorizogryta med kikärter och vitkål

En mustig gryta sitter sällan fel en kall höstkväll! Testa att laga ihop en gryta med chorizo, kikärter och vitkål. Matigt, gott och enkelt! Servera den varma grytan tillsammans med matyoghurt och en brödbit.

Ingredienser
4 portioner
3 chorizokorvar (à ca 100 g)
300 g vitkål
1 förp krossade tomater (à 500 g)
1 tsk salt
1 tsk socker
1 krm peppar
2 burkar kikärtor (à 400 g)
Till servering
2 dl matyoghurt
bröd
strimlad isbergssallad
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven och brödet för samtliga allergener.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkfri: servera med mjölkfri crème fraiche sk Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Strimla vitkålen på matberedarens skärskiva om du vill att det ska gå riktigt snabbt.
Gröna tipset: Uteslut korven och öka på mängden vitkål om du vill äta grönt.
Gröna tipset: Uteslut korven och öka på mängden vitkål om du vill äta grönt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2140 KJ / 510 kCal
Fett17 g
Kommentarer
Oj, vilken tråkig maträtt.
Pernilla
2023-02-11Mycket god gryta!! Den här kommer jag absolut att göra fler gånger. Jag lade till en liten gul lök, en halv röd paprika och lite färsk persilja. Bytte ut de krossade tomaterna mot passerade. Serverade med fullkornspasta och creme fraîche blandat med vitlök, samt örtsalt! Nästa gång kommer jag att prova ha i lite hackad chili :)
Emma
2018-12-02Bra vardagsrätt. Lade till 6 varmkorvar, ökade mängden vitkål, tog 1 burk kikärter och tillsatte lite sambal olek. Serverade med 300 g penne. Gott!
Elisabeth
2011-09-04