Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sommarsnabb lammbog

Ett snabbt och somrigt recept på lammbog med smakrik paprikaröra. Den härliga röran gör du av paprika, vitlök, mandel, olivolja och vinäger. Servera köttet med röran, quinoa och nyttiga haricots verts!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Paprikaröra: Låt paprikan rinna av. Mixa den med vitlöksklyftan, mandeln, oljan och vinägern. Smaka av med salt.
  2. Koka quinoa och haricots verts var för sig enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Skär gärna några snitt i kanten på kotletterna. Marinera gärna 1 timme. Grilla över direkt värme i ca 8 minuter. Vänd köttet några gånger under grillningen. Låt köttet vila en stund.
  4. Servera köttet med quinoa, bönor och paprikaröra.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl quinoa
  • 200 g haricots verts
  • 4 skivor lammbog
  • 2 msk grillolja
Paprikaröra
  • 1 burk grillad paprika (à 200 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl rostade mandelspån
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?