Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grillkarré med färskpotatis i senapsyoghurt och sallad på äpple och blomkål

Ett frestande gott recept på grillkarré med färskpotatis i senapsyoghurt och sallad på äpple och blomkål. Du gör en krämig potatissallad att servera till köttet. Gör även en nyttig och utsökt blomkåls- och äppelsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Potatissallad: Skär potatisen i bitar. Blanda yoghurt, äppeljuice och senap. Vänd ner potatisen försiktigt. Smaka av med salt och peppar.
  2. Sallad: Bryt salladen i bitar. Skär blomkål och rädisor tunt. Kärna ur äpplet och skär tunt. Blanda salladen, blomkål, rädisor och äpple. Smaka av med salt, peppar och olja.
  3. Grilla köttet till en innertemperatur på 68°C och låt det vila en stund. Pensla med glaze under grillningen och lite efterråt.
  4. Servera karrén med potatissalladen och blomkåls- och äppelsalladen. Krydda med några varv nymalen svartpeppar från kvarn.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 grill karré (à 450 g)
  • nymalen svartpeppar
Potatissallad
  • 600 g kokt kall färskpotatis
  • 1 dl matyoghurt
  • 2 msk konc äppeljuice
  • 1 msk grovkornig senap
Blomkåls- och äppelsallad
  • 1/2 lollo rossosalladshuvud
  • 1/2 romansalladshuvud eller isbergssallad
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 5 rädisor
  • 1 äpple
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?