Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chorizo med brynt lök och kålragu samt mojo rojo

Det här utsökta receptet på chorizo med brynt lök och kålragu samt mojo rojo är ett spanskinspirerat recept med mycket smak. Vill du ha något nytt med spännande smaker men inte för avancerat är det här något för dig!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lök- och kålragu: Skala och klyfta rödlöken, skär vitkålen i mindre bitar.
  2. Fräs lök och kål gyllenbrun i en gryta med oljan. Pressa i vitlöken och lägg i honungen och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt vin, vinäger och timjan.
  3. Koka tills vinet kokat in och plocka bort timjankvistarna. Lägg i persiljan och smaka av med salt och peppar.
  4. Mojo rojo: Sär bort kanterna på brödet, skala och mixa vitlök med bröd, salt, paprikapulver och paprika. Mixa försiktigt i olivoljan och smaka av med vinäger, salt och peppar.
  5. Grilla eller stek chorizon och servera med ragun och mojo rojo.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på korvarna. I övrigt är rätten fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • minichorizo
Lök- och kålragu
  • 2 rödlökar
  • 500 g vitkål
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk honung
  • 1 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 kruka timjan
  • 1/2 dl hackad persilja
  • salt och peppar
Mojo rojo
  • 1 skiva vitt bröd
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk salt
  • peppar
  • 1 tsk rökt paprikapulver (eller vanligt)
  • 1 grillad paprika
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk rödvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2750 kJ / 661 kCal