Risonipaella

11
2
Risonipaella

Paella görs normalt sett på ris men här kommer en variant på den italienska pastasorten risoni. En typisk paella brukar också innehålla kyckling, het korv och skaldjur, men här gör vi rätten lite mustigare och ruffigare genom att ta bort skaldjuren. En mättande måltid och härlig blandning av doft och smak!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2013

Risonipaella

Ingredienser

4 portioner
10 kycklingben
2 msk olivolja
salt och peppar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
180 g minichorizo
1/2 g saffran
2 krm cayennepeppar
1 1/2 msk paprikapulver
4 dl risoni
400 g konserverade körsbärstomater
1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
380 g kokta stora vita bönor
1/2 kruka persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven och buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut risonin mot ris eller quinoa.
Gör äggfri: kontrollera att risonin inte innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Henrik

2021-09-13

Byt ut kycklingben till kycklingfile istället så blir det gött!

Sky

2020-06-06

När ska kycklingen ner i paellan? Vid serveringen?

Redaktionen ICAse

2020-06-08

Tack Sky för din fråga. Vi har nu uppdaterat receptet. Du kan välja om du vill servera kycklingbenen på sidan om eller blanda ner dem i paellan innan servering. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 3017 KJ / 722 kCal
Fett 308 g
Kolhydrater 550 g
Protein 471 g
Läs mer om näringsvärden