Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Risonipaella

Paella görs normalt sett på ris men här kommer en variant på den italienska pastasorten risoni. En typisk paella brukar också innehålla kyckling, het korv och skaldjur, men här gör vi rätten lite mustigare och ruffigare genom att ta bort skaldjuren. En mättande måltid och härlig blandning av doft och smak!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Bryn kycklingbenen i hälften av olivoljan. Krydda med salt och peppar. Stek dem klara mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 82°C, köttsaften ska vara klar utan rosa inslag.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och skär paprikorna i mindre bitar.
  4. Hetta upp resten av olivoljan i en stor gryta och fräs chorizon. Rör ner lök, vitlök, paprika, saffran, cayennepeppar och paprikapulver. Låt fräsa under omrörning någon minut.
  5. Tillsätt risonin, tomaterna och buljongen och låt koka upp på svag värme. Låt paellan sjuda på svag värme tills risonin är mjuk och vätskan kokat in. Rör om ofta under tiden då risonin lätt fastnar i botten.
  6. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Rör ner dem när paellan börjar bli klar och låt dem koka med de sista minuterna. Smaka av med salt och peppar.
  7. Hacka persiljan, strö över den och servera.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven och buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut risonin mot ris eller quinoa.
Gör äggfri: kontrollera att risonin inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 kycklingben
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 röda paprikor
  • 180 g minichorizo
  • 1/2 g saffran
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 1/2 msk paprikapulver
  • 4 dl risoni
  • 400 g konserverade körsbärstomater
  • 1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 380 g kokta stora vita bönor
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3017 kJ / 722 kCal