Choripan i baguette med pistage-chimichurri

Betyg 4.3 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Choripan i baguette med pistage-chimichurri

Middagstips – laga choripan, den argentinska versionen av korv med bröd! Stek bara chorizo eller välj din favoritkorv och servera den i en frasig baguette tillsammans med örtig hemgjord chimichurri med pistagenötter.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Choripan i baguette med pistage-chimichurri

Ingredienser

4 portioner

Pistage-chimichurri

1 kruka persilja
1 kruka koriander
1 vitlöksklyfta
2 schalottenlökar
1 dl skalade naturella pistagenötter
1/2 tsk chiliflakes
1 tsk torkad oregano
2 msk rödvinsvinäger
1 dl olivolja
1/2 tsk salt
4 chorizo, kabanoss eller växtbaserad korv
1 msk olja
4 små baguetter eller 1 stor baguette

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Inte så förtjust i persilja så tar mynta istället. Så gott!

    Olivia

Näringsvärde per portion

Energi2716 KJ / 649 kCal
Fett43 g
Salt3 g
Kolhydrater42 g
Protein23 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Completo – Chilensk hot dog
    Betyg 4.8 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Chorizo och halloumi på plåt
    Betyg 4.6 av 5.105 personer har röstat
    Receptet har 28 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kabanoss i libabröd
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Korvsallad
    Betyg 3.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad