Chokladpavlova med lemoncurdgrädde och mango

7
1
Chokladpavlova med lemoncurdgrädde och mango

Du vet väl att det finns en extra magsäck för efterrätten? Oavsett hur mätt du än må vara, kommer denna chokladpavlova få din mage att kurra. Den får en härlig fräschör tack vare lemoncurd och de exotiska frukterna mango och passionsfrukt. Kakan toppas med härlig mynta som både livar upp med färg och smak!

Skriv ut
Chokladpavlova med lemoncurdgrädde och mango

Ingredienser

8 portioner

Chokladpavlova

4
äggvitor
2 1/2 dl
strösocker
1 msk
kakao

Lemocurdgrädde

2 1/2 dl
vispgrädde
1 dl
lemon curd

Till servering

500 g
fryst mango
3
passionsfrukter
1
kruka mynta

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på lemon curden.
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips för att göra äggfri pavlova.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Rosta lite kokos snabbt i torr och het stekpanna och strö över pavlovan.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Lena

12/14/2020

Smakerna choklad, passion och mango gifte sig inte riktigt.

Näringsvärde per portion

Energi 1387 KJ / 332 kCal
Fett 14 g
Salt 0 g
Kolhydrater 46 g
Protein 3.3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept