Chokladpavlova med lemoncurdgrädde och mango
Du vet väl att det finns en extra magsäck för efterrätten? Oavsett hur mätt du än må vara, kommer denna chokladpavlova få din mage att kurra. Den får en härlig fräschör tack vare lemoncurd och de exotiska frukterna mango och passionsfrukt. Kakan toppas med härlig mynta som både livar upp med färg och smak!
Ingredienser
8 portioner
Chokladpavlova
4 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
1 msk kakao
Lemocurdgrädde
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl lemon curd
Till servering
500 g fryst mango
3 passionsfrukter
1 kruka mynta
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på lemon curden.
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Tips för att göra äggfri pavlova.
Gör så här
Tips
Rosta lite kokos snabbt i torr och het stekpanna och strö över pavlovan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1387 KJ / 332 kCal
Fett14 g
Salt0 g
Kolhydrater46 g
Protein3.3 g
Kommentarer
Enkelt och mycket gott
Anna
2023-04-13Enkelt
Anna
2023-04-13Mycket uppskattad dessert. Jag brukar göra portionsbitar istället för en stor så att alla får varsin. Lätt att variera toppingen då med, om någon inte gillar originalet. Seg och god maräng.
Jenny
2022-12-30