Chokladkola med mint och krossade kaffebönor

Seg och mustig chokladkola är julgodis när det är som bäst! I det här receptet har kolan fått en sofistikerad smak av pepparmint och krossade kaffebönor som adderar ett härligt krisp.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022

Ingredienser
24 st
100 g smör
1 msk kakao
2 dl vispgrädde
3 dl ljust muscovadosocker
1 dl ljus sirap
100 g hackad mjölkchoklad
1/2 tsk flingsalt
1 1/2 tsk pepparmintarom
2 msk hela kaffebönor
200 g smält mjölkchoklad
Gör så här
00:15:00
04:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi815 KJ / 195 kCal
Fett11 g
Salt0.3 g
Kolhydrater22 g
Protein1 g
Kommentarer
Gott och receptet är lätt att följa. Jag använde lite extra pepparmintsarom, det smakade knappt mint ändå.. Men jag använde mintchoklad till smältning/doppning och det blev bra. Om det är svårt/trögt att få loss kolan från bakplåtspappret kan man spola/hälla lite varmt vatten på baksidan av pappret så lossnar den lätt.
Sofie
2024-12-25Blev perfekta! Doppade hela kolan och hade på lite flingsalt oxå. Hade kaffe i smeten också.
Linn
2022-12-25Hur förvarar man dessa kolor sen? :)
Emma
2022-11-22Hej Emma! Du förvarar kolorna i en lufttät burk i sval rumstemperatur eller i kylen. Om du förvarar dem i kylen så bör du ta ut dem ca 30 minuter före servering så de inte är hårda. Lycka till med kolakoket! Hälsningar Elina
ICA-köket
2022-11-23