Chokladkola med mint och krossade kaffebönor
Seg och mustig chokladkola är julgodis när det är som bäst! I det här receptet har kolan fått en sofistikerad smak av pepparmint och krossade kaffebönor som adderar ett härligt krisp.
Samarbete med:
Dansukker
Ingredienser
24 st
100 g smör
1 msk kakao
2 dl vispgrädde
3 dl ljust muscovadosocker
1 dl Dansukker svensk ljus sirap
100 g hackad mjölkchoklad
1/2 tsk flingsalt
1 1/2 tsk pepparmintarom
2 msk hela kaffebönor
200 g smält mjölkchoklad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi815 KJ / 195 kCal
Fett11 g
Salt0.3 g
Kolhydrater22 g
Protein1 g
Kommentarer
Blev perfekta! Doppade hela kolan och hade på lite flingsalt oxå. Hade kaffe i smeten också.
Linn
2022-12-25Hur förvarar man dessa kolor sen? :)
Emma
2022-11-22Hej Emma! Du förvarar kolorna i en lufttät burk i sval rumstemperatur eller i kylen. Om du förvarar dem i kylen så bör du ta ut dem ca 30 minuter före servering så de inte är hårda. Lycka till med kolakoket! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-11-23