Chilistekt lax med shiitake

Betyg 3 av 5.
40 personer har röstat
0
Chilistekt lax med shiitake

Chilistekt lax med shiitake är ett recept med smaker hämtade från Asien. De saftiga laxfiléerna steks i olja i en upphettad panna där den kryddas med chilipulver och salt. Avnjut denna måltid med en läcker shiitakesvamp som sauterats med ketjap manis samt nykokt rykande ris. En slående smakkombination!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2015

Chilistekt lax med shiitake

Ingredienser

4 portioner
1 msk  riven ingefära
1/2 dl  vatten
1 dl  ketjap manis
ca 600 g  laxfilé
4   port ris
100 g  shiitakesvamp
1/2   påse salladslök (à 125 g)
2 msk  olja
chilipulver
1/2 tsk  salt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på ketjap manis, kan innehålla gluten.
I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
40 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2862 KJ / 683 kCal
Fett31 g
Salt1.42 g
Kolhydrater60 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Chilistekt lax med shiitake och nudlar
Betyg 3 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling med shiitake och ärtskott
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegobitar chili med shiitakesvamp, ingefära och söt soja
Betyg 3.9 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling med ingefära och shiitake
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ramensoppa med shiitake och ägg
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga