Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chilistekt lax med shiitake

Chilistekt lax med shiitake är ett recept med smaker hämtade från Asien. De saftiga laxfiléerna steks i olja i en upphettad panna där den kryddas med chilipulver och salt. Avnjut denna måltid med en läcker shiitakesvamp som sauterats med ketjap manis samt nykokt rykande ris. En slående smakkombination!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv ingefäran. Blanda den med vatten och ketjap manis.
  2. Skär laxen i portionsbitar.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Ansa och skiva svampen och salladslöken.
  5. Stek svampen i hälften av oljan i en stekpanna ca 2 minuter. Häll över ketjap manismarinaden och häll allt i en bunke. Vänd ner salladlöken.
  6. Stek laxen i resten av oljan i en stekpanna ca 5 minuter. Vänd laxen efter halva tiden och krydda med chilipulver och salt. 
  7. Servera laxen med shiitake och ris.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på ketjap manis, kan innehålla gluten.
I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk riven ingefära
  • 1/2 dl vatten
  • 1 dl ketjap manis
  • ca 600 g laxfilé
  • 4 port ris
  • 100 g shiitakesvamp
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 2 msk olja
  • chilipulver
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2862 kJ / 683 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept