Chilistekt lax med shiitake

Chilistekt lax med shiitake är ett recept med smaker hämtade från Asien. De saftiga laxfiléerna steks i olja i en upphettad panna där den kryddas med chilipulver och salt. Avnjut denna måltid med en läcker shiitakesvamp som sauterats med ketjap manis samt nykokt rykande ris. En slående smakkombination!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2015

Ingredienser
4 portioner
1 msk riven ingefära
1/2 dl vatten
1 dl ketjap manis
ca 600 g laxfilé
4 port ris
100 g shiitakesvamp
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 msk olja
chilipulver
1/2 tsk salt
Gör så här
00:02:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2862 KJ / 683 kCal
Fett31 g
Salt1.42 g
Kolhydrater60 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer