Fläskkotlett med olivsås och smörfräst savoykål

2
2
Fläskkotlett med olivsås och smörfräst savoykål

Denna klassiska fläskkotlett steker du snabbt i panna innan den läggs upp tillsammans med mumsig fräst savoykål med vitlökssmak och en len, varm olivsås. På under en halvtimme har du en komplett, smakrik måltid som du avnjuter med nykokt pasta.

Fläskkotlett med olivsås och smörfräst savoykål

Ingredienser

4 portioner
300 - 350 g pasta
2 dl vatten
1 msk konc kycklingfond
1 dl grädde
2 msk grön olivpaste
1 msk ljus maizenaredning
1 dl grovhackad persilja
salt och peppar
4 fläskkotletter (à ca 125 g)
1 - 1 1/2 msk olja
ca 400 g savoykål
1 msk finhackad vitlök
2 msk olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Redaktionen

2015-08-11

Hej Hans! Det stod fel i ingressen så jag har rättat till det. Kålen ska fräsas i olivolja. Tack för att du uppmärksammade det. Hälsningar, Veronica

Hans

2015-08-08

Smörstekt savoykål, smör finns inte med i receptet ens. Fräs kålen och med oliv olja vad menar ni ( jag läser instruktionen), är smör och olivolja samma sak eller vad menar ni. Jag brukar ha lite vitt vin i savoykålen

Näringsvärde per portion

Energi 2631 KJ / 630 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden