Fläskkotlett med olivsås och smörfräst savoykål

Denna klassiska fläskkotlett steker du snabbt i panna innan den läggs upp tillsammans med mumsig fräst savoykål med vitlökssmak och en len, varm olivsås. På under en halvtimme har du en komplett, smakrik måltid som du avnjuter med nykokt pasta.

Ingredienser
4 portioner
300 - 350 g pasta
2 dl vatten
1 msk konc kycklingfond
1 dl grädde
2 msk grön olivpaste
1 msk ljus maizenaredning
1 dl grovhackad persilja
salt
peppar
4 fläskkotletter (à ca 125 g)
1 - 1 1/2 msk olja
ca 400 g savoykål
1 msk finhackad vitlök
2 msk olivolja
Gör så här
00:03:00
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2631 KJ / 630 kCal
Fett19.9 g
Kommentarer
Hej Hans! Det stod fel i ingressen så jag har rättat till det. Kålen ska fräsas i olivolja. Tack för att du uppmärksammade det. Hälsningar, Veronica
Ica-köket
2015-08-11Smörstekt savoykål, smör finns inte med i receptet ens. Fräs kålen och med oliv olja vad menar ni ( jag läser instruktionen), är smör och olivolja samma sak eller vad menar ni. Jag brukar ha lite vitt vin i savoykålen
Hans
2015-08-08