Fläskkotlett med olivsås och smörfräst savoykål | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fläskkotlett med olivsås och smörfräst savoykål

Denna klassiska fläskkotlett steker du snabbt i panna innan den läggs upp tillsammans med mumsig fräst savoykål med vitlökssmak och en len, varm olivsås. På under en halvtimme har du en komplett, smakrik måltid som du avnjuter med nykokt pasta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med att koka pastan. Håll varmt.
  2. Koka upp vatten och kycklingfond. Tillsätt grädde och låt puttra ett par minuter.
  3. Rör ner olivpaste och maizena. Låt koka till en simmig konsistens ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll såsen i en matberedare och mixa den ett par minuter med persiljan, eller mixa direkt i kastrullen med mixerstav.
  5. Salta och peppra fläskkotletterna. Stek dem i en het lättoljad panna i 3-4 minuter på varje sida. Lägg upp på tallrikar.
  6. Rengör stekpannan och hetta upp den på nytt. Strimla savoykålen grovt. Fräs kålen och vitlöken mjuk med olivolja i 4-5 minuter. Krydda med salt och peppar. Fördela kålen på fläskkotletterna. Skeda på såsen. Servera med pastan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 350 g pasta
  • 2 dl vatten
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 1 dl grädde
  • 2 msk grön olivpaste
  • 1 msk ljus maizenaredning
  • 1 dl grovhackad persilja
  • salt och peppar
  • 4 fläskkotletter (à ca 125 g)
  • 1 1/2 msk olja
  • ca 400 g savoykål
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2631 kJ / 630 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden