Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Basilikabiff

Basilikabiff har en utsökt smak av basilika, delikat parmesanost och utskuren biff. Biffen är relativt lätt att göra och passar utmärkt både till vardagsmiddagen och när man bjuder in gäster.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Stek köttet i mitten av ugnen tills inner-temperaturen är ca 60°C. Låt köttet vila i ca 15 minuter. Rosta nötterna i en torr, het stekpanna tills de får färg.
  3. Skär köttet i tunna skivor och lägg ut det på ett stort fat. Salta och peppra.
  4. Späd ev peston med lite olja om den är tjock. Ringla peston över köttet. Strö över nötter, ost och basilikablad. Servera med potatis-, pasta- eller bönsallad.

För alla

Fri från gluten om man väljer att servera med bön- eller potatissallad men innehåller ägg och mjölk.
Gör mjölkfri: uteslut osten och laga egen pestosås utan ost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet lysozym, E 1105, och bör även kontrollera innehållet i pestosåsen.

Ingredienser

Portioner: 30
  • 3 kg utskuren biff
  • 2 dl pinjenötter
  • 1 1/2 msk salt
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • 4 dl pesto (hemlagad eller från burk)
  • 4 dl grovriven eller hyvlad parmesanost
  • 2 krukor basilika
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?