Basilikabiff har en utsökt smak av basilika, delikat parmesanost och utskuren biff. Biffen är relativt lätt att göra och passar utmärkt både till vardagsmiddagen och när man bjuder in gäster.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002
Fri från gluten om man väljer att servera med bön- eller potatissallad men innehåller ägg och mjölk.
Gör mjölkfri: uteslut osten och laga egen pestosås utan ost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet lysozym, E 1105, och bör även kontrollera innehållet i pestosåsen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Har blivit en standardrätt hos oss. Lätt att laga. Passar både till bjudning och en helgmiddag i familjen. Alla tycker om den. Vi har haft den på matsedeln i över fem år.
Evamaria
2006-03-28Kanongod rätt som passar fint på buffén.
Sofia
2006-01-17Underbar bjudrätt. Smakar proffsigt trots att det är lätt att laga. Perfekt vid student, födelsedagsfester eller andra tillfällen med många gäster.
Anna
2004-09-09