Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Skinkrullar med sparris i pesto

(10)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Inled din middagsbjudning med den här trivsamma aptitretaren. Du mixar ihop din hemgjorda pesto med basilika, pinjenötter och parmesan och placerar röran tillsammans med grann sparris i rökt skinka och rullar sedan ihop dem.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 paket djupfryst sparrisar (à 200 g)
  • 16 skivor rökt skinka
  • parmesanost till garnering
Pesto
  • 1 kruka basilika
  • 1/2 dl pinjenötter eller sötmandel (1/2 dl motsvarar ca 30 g)
  • 1/2 dl färskriven parmesanost
  • 1 dl olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka sparrisen enligt förpackningens anvisning. Spola hastigt av sparrisen med kallt vatten och låt rinna av.
  2. Pesto: Lägg basilika, nötter och ost i en mixer eller i en liten skål. Mixa i mixern eller med mixerstav och tillsätt oljan i en fin stråle. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg ut skinkskivorna på en skärbräda el dyl. Lägg en sparris på varje skiva och bred över peston. Rulla ihop och lägg skinkrullarna på ett serveringsfat. Hyvla över parmesanost.

Tips

Vid tidsbrist:
Klicka lite pesto på rökta skinkskivor. Lägg en sparris på varje skiva och rulla ihop till rullar. Lägg skinkrullarna på salladsbädd.