Chilimarinerad salma i salladsskål
Chilimarinerad lax som serveras i skålar av krispiga gemsalladsblad. En riktigt fräsch och smakrik rätt som passar lika bra till middagen som till buffén.
Ingredienser
4 portioner
500 g Salma lax (eller annan laxfilé)
2 vitlöksklyftor
1 chili
1 lime
2 salladslök
2 msk soja
1 msk olivolja
1 avokado
12 blad gemsallad (baby romansallad)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1326 KJ / 317 kCal
Fett22.4 g
Salt1.5 g
Kolhydrater3.9 g
Protein24.8 g
Kommentarer
Det här är verkligen världens bästa förrätt, vi har säkert lagat den 30 gånger. Rekommenderas varmt.
Maja
2024-11-09Bästa förrätten ever!! Servera gärna med en riktig torr Riesling👍🏻
Linus
2024-06-01Mycket gott och fräscht!
Rositta
2023-03-16