Chilimarinerad salma i salladsskål

Betyg 4.7 av 5.
23 personer har röstat
5
Chilimarinerad salma i salladsskål

Chilimarinerad lax som serveras i skålar av krispiga gemsalladsblad. En riktigt fräsch och smakrik rätt som passar lika bra till middagen som till buffén.

Chilimarinerad salma i salladsskål

Ingredienser

4 portioner
500 g  Salma lax (eller annan laxfilé)
2   vitlöksklyftor
1   chili
1   lime
2   salladslök
2 msk  soja
1 msk  olivolja
1   avokado
12   blad gemsallad (baby romansallad)

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Recept från Salmalax.se

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Bästa förrätten ever!! Servera gärna med en riktig torr Riesling👍🏻

Linus

2024-06-01

Mycket gott och fräscht!

Rositta

2023-03-16

Väldigt gott och fräscht.

Bodil

2022-08-05

Näringsvärde per portion

Energi1326 KJ / 317 kCal
Fett22.4 g
Salt1.5 g
Kolhydrater3.9 g
Protein24.8 g

Testa liknande recept

Tofu i nori- och sojamarinad
Betyg 3 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Crostini med avokado och rökt lax
Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Buffalokyckling i salladsblad med ädelostdressing
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gravlaxceviche
Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sichuanpeppriga pilgrimsmusslor i gemsallad
Betyg 3.6 av 5.
78 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fröknäcke med avokadokräm och lax  
Betyg 4.3 av 5.
29 personer har röstat
Under 15 min att tillaga