Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chilimarinerad salma i salladsskål

Chilimarinerad lax som serveras i skålar av krispiga gemsalladsblad. En riktigt fräsch och smakrik rätt som passar lika bra till middagen som till buffén.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tärna laxen i bitar stora som sockerbitar.
  2. Hacka vitlök och chili. Riv limeskalet, skär ner salladslöken.
  3. Vänd grönsakerna med soja och olivolja, tillsätt laxen och blanda allt försiktigt. Smaka av med salt och låt stå i tio minuter.
  4. Skär avokadon i bitar och vänd ner den försiktigt.
  5. Servera på salladsbladen.

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Recept från Salmalax.se

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g Salma lax (eller annan laxfilé)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 chili
  • 1 lime
  • 2 salladslök
  • 2 msk soja
  • 1 msk olivolja
  • 1 avokado
  • 12 blad gemsallad (baby romansallad)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1326 kJ / 317 kCal