Pulled chicken-burger med böncrème och syrad rödlök | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pulled chicken-burger med böncrème och syrad rödlök

Efter den omåttligt populära trenden med pulled pork kommer nu uppföljaren – pulled chicken! Här i form av en smaskig burgare med spännande crème på stora vita bönor samt syrad rödlök. Fyll hamburgerbröd med alla godsaker och hugg in!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med den picklade löken. Skala, dela och skiva löken tunt. Lägg i en bunke. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Häll den varma lagen över löken. Låt stå 1 timme.
  2. Vit böncrème: Häll av, skölj och låt bönorna rinna av ordentligt. Mixa bönor, olja, yuzu- eller citronjuice och sichuanpeppar till en slät kräm. Krydda med salt och peppar.
  3. Tillaga kycklingen enligt anvisning på förpackningen.
  4. Plocka bladen från gemsalladen. Skölj yuzun, skär bort det yttersta skalet, var noga med att inte få med det vita. Skär skalet i tunna strimlor.
  5. Grilla eller värm hamburgerbröden.
  6. Bygg hamburgaren med bröd, sallad, pulled chicken, böncrème och picklad lök. Avsluta med att strö över yuzu- eller citronskal och sichuanpeppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förpackning kyckling av pulled chicken-typ (à ca 460 g)
  • 1 gemsallad (à 80 g)
  • 1 yuzu eller citron
  • 4 glutenfria hamburgerbröd
  • mortlad sichuanpeppar
Picklad rödlök
  • 2 rödlökar
  • 1/2 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 dl vatten
Vit böncrème
  • 1 burk kokta stora vita bönor (à ca 400 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk färskpressad yuzu- eller citronjuice
  • 2 krm mortlad sichuanpeppar
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1879 kJ / 449 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept