Pulled chicken-burger med böncrème och syrad rödlök
Efter den omåttligt populära trenden med pulled pork kommer nu uppföljaren – pulled chicken! Här i form av en smaskig burgare med spännande crème på stora vita bönor samt syrad rödlök. Fyll hamburgerbröd med alla godsaker och hugg in!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015
Ingredienser
4 portioner
1 förpackning kyckling av pulled chicken-typ (à ca 460 g)
1 gemsallad (à 80 g)
1 yuzu eller citron
4 glutenfria hamburgerbröd
mortlad sichuanpeppar
Picklad rödlök
2 rödlökar
1/2 dl ättiksprit (12 %)
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
Vit böncrème
1 burk kokta stora vita bönor (à ca 400 g)
2 msk olivolja
1 msk färskpressad yuzu- eller citronjuice
2 krm mortlad sichuanpeppar
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1879 KJ / 449 kCal
Fett14 g
Salt1.4 g
Kolhydrater56 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer