Pulled chicken-burger med böncrème och syrad rödlök

Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat
0Klimatsmart
Pulled chicken-burger med böncrème och syrad rödlök

Efter den omåttligt populära trenden med pulled pork kommer nu uppföljaren – pulled chicken! Här i form av en smaskig burgare med spännande crème på stora vita bönor samt syrad rödlök. Fyll hamburgerbröd med alla godsaker och hugg in!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015

Pulled chicken-burger med böncrème och syrad rödlök

Ingredienser

4 portioner
1   förpackning kyckling av pulled chicken-typ (à ca 460 g)
1   gemsallad (à 80 g)
1   yuzu eller citron
4   glutenfria hamburgerbröd
mortlad sichuanpeppar

Picklad rödlök

2   rödlökar
1/2 dl  ättiksprit (12 %)
1 dl  socker
1 1/2 dl  vatten

Vit böncrème

1   burk kokta stora vita bönor (à ca 400 g)
2 msk  olivolja
1 msk  färskpressad yuzu- eller citronjuice
2 krm  mortlad sichuanpeppar
2 krm  salt
1 krm  svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1879 KJ / 449 kCal
Fett14 g
Salt1.4 g
Kolhydrater56 g
Protein22 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Salsicciaburgare med avokadoyoghurt
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halloumiburgare med vit böntzatziki
Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Burgare med avokadoröra och rostad potatis
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Parisare med bönkräm
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bönburgare med vita bönor
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad quinoaburgare med cheddar och spetskålsslaw
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga