Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Gravlaxceviche

(20)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Denna ljuva gravlaxceviche passar lika bra till entrérätt som en lyxig brunch. Blanda snabbt samman dina ingredienser till en het röra med mild citrus- och koriandersmak. Servera röran direkt i genomskinliga portionsglas och njut!

Ingredienser

Portioner: 4 (brunch)
  • 6 skivor gravad lax
  • 2 salladslökar
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1/3 röd chili
  • 2 tomater
  • 1 avokado
  • 2 msk färskpressad lime
  • 1/2 kruka koriander
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 (brunch) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla laxen.
  2. Ansa och strimla salladslöken fint.
  3. Skala och riv vitlöken. Dela och kärna ur chilin, strimla den fint.
  4. Dela tomaterna, gröp ur kärnhuset och strimla tomatköttet. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon med en sked. Tärna avokadon i 1 cm tärningar.
  5. Blanda lax, salladslök, vitlök, chili, tomat och avokado med färskpressad lime. Plocka och tillsätt korianderbladen, smaksätt med salt och peppar.
  6. Fördela i små portionsglas och servera.