Recept: Gravlaxceviche
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 minuter

Gravlaxceviche

20 röster

Denna ljuva gravlaxceviche passar lika bra till entrérätt som en lyxig brunch. Blanda snabbt samman dina ingredienser till en het röra med mild citrus- och koriandersmak. Servera röran direkt i genomskinliga portionsglas och njut!

Ingredienser

4 (brunch)
  • 6 skivor gravad lax
  • 2 salladslökar
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1/3 röd chili
  • 2 tomater
  • 1 avokado
  • 2 msk färskpressad lime
  • 1/2 kruka koriander
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Strimla laxen.
  2. Ansa och strimla salladslöken fint.
  3. Skala och riv vitlöken. Dela och kärna ur chilin, strimla den fint.
  4. Dela tomaterna, gröp ur kärnhuset och strimla tomatköttet. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon med en sked. Tärna avokadon i 1 cm tärningar.
  5. Blanda lax, salladslök, vitlök, chili, tomat och avokado med färskpressad lime. Plocka och tillsätt korianderbladen, smaksätt med salt och peppar.
  6. Fördela i små portionsglas och servera.