Chilimarinerad salma i salladsskål

Betyg 4.7 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Chilimarinerad salma i salladsskål

Chilimarinerad lax som serveras i skålar av krispiga gemsalladsblad. En riktigt fräsch och smakrik rätt som passar lika bra till middagen som till buffén.

Chilimarinerad salma i salladsskål

Ingredienser

4 portioner
500 g Salma lax (eller annan laxfilé)
2 vitlöksklyftor
1 chili
1 lime
2 salladslök
2 msk soja
1 msk olivolja
1 avokado
12 blad gemsallad (baby romansallad)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Det här är verkligen världens bästa förrätt, vi har säkert lagat den 30 gånger. Rekommenderas varmt.

    Maja

  • Bästa förrätten ever!! Servera gärna med en riktig torr Riesling👍🏻

    Linus

  • Mycket gott och fräscht!

    Rositta

Näringsvärde per portion

Energi1326 KJ / 317 kCal
Fett22.4 g
Salt1.5 g
Kolhydrater3.9 g
Protein24.8 g

Testa liknande recept

  • Tofu i nori- och sojamarinad
    Betyg 3 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Crostini med avokado och rökt lax
    Betyg 3.3 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Gravlaxceviche
    Betyg 2.9 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fröknäcke med avokadokräm och lax
    Betyg 4.4 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad