Sichuanpeppriga pilgrimsmusslor i gemsallad
Pilgrimsmusslor är riktig lyxmat från havet! Prova att halstra de mjälla musslorna med pirrig sichuanpeppar och servera i små salladskorgar. Toppa med en fräsch och fruktig salsa gjord på äpple, gurka, citron, honung och mynta. Hugg in!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 20103
Ingredienser
10 bufféportioner
1 äpple
1/2 gurka
2 tsk färskpressad citronjuice
2 tsk honung
1 msk hackad mynta
400 g pilgrimsmusslor
1 tsk mortlad sichuanpeppar
1/2 tsk salt
2 msk rapsolja
2 gemsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi236 KJ / 56 kCal
Fett3 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein4 g
Kommentarer