Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Sichuanpeppriga pilgrimsmusslor i gemsallad

Pilgrimsmusslor är riktig lyxmat från havet! Prova att halstra de mjälla musslorna med pirrig sichuanpeppar och servera i små salladskorgar. Toppa med en fräsch och fruktig salsa gjord på äpple, gurka, citron, honung och mynta. Hugg in!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 20103
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela och kärna ur äpplet. Skala, dela och kärna ur gurkan.
  2. Skär äpple och gurka i små, fina tärningar. Blanda äppel- och gurktärningarna med citronjuice, honung och mynta i en skål. Låt stå minst 15 minuter.
  3. Lägg pilgrimsmusslor på en bit hushållspapper och torka torra. Krydda med sichuanpeppar och salt runt om.
  4. Halstra pilgrimsmusslorna i oljan i en het stekpanna 1–2 minuter per sida.
  5. Plocka bladen från gemsalladen och lägg på ett fat. Dela musslorna i mindre bitar och fördela i salladsbladen. Toppa med äppel- och gurksalsan och servera genast.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10 bufféportioner
  • 1 äpple
  • 1/2 gurka
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • 2 tsk honung
  • 1 msk hackad mynta
  • 400 g pilgrimsmusslor
  • 1 tsk mortlad sichuanpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 2 gemsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 236 kJ / 56 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer