Sichuanpeppriga pilgrimsmusslor i gemsallad
![Sichuanpeppriga pilgrimsmusslor i gemsallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_128494/cf_259/sichuanpeppriga_pilgrimsmusslor_i_gemsallad.jpg)
Pilgrimsmusslor är riktig lyxmat från havet! Prova att halstra de mjälla musslorna med pirrig sichuanpeppar och servera i små salladskorgar. Toppa med en fräsch och fruktig salsa gjord på äpple, gurka, citron, honung och mynta. Hugg in!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 20103
![Sichuanpeppriga pilgrimsmusslor i gemsallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_128494/cf_259/sichuanpeppriga_pilgrimsmusslor_i_gemsallad.jpg)
Ingredienser
10 bufféportioner
1 äpple
1/2 gurka
2 tsk färskpressad citronjuice
2 tsk honung
1 msk hackad mynta
400 g pilgrimsmusslor
1 tsk mortlad sichuanpeppar
1/2 tsk salt
2 msk rapsolja
2 gemsallad
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi236 KJ / 56 kCal
Fett3 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein4 g
Kommentarer