Sichuanpeppriga pilgrimsmusslor i gemsallad

78
0
Sichuanpeppriga pilgrimsmusslor i gemsallad

Pilgrimsmusslor är riktig lyxmat från havet! Prova att halstra de mjälla musslorna med pirrig sichuanpeppar och servera i små salladskorgar. Toppa med en fräsch och fruktig salsa gjord på äpple, gurka, citron, honung och mynta. Hugg in!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 20103

Sichuanpeppriga pilgrimsmusslor i gemsallad

Ingredienser

10 bufféportioner
1 äpple
1/2 gurka
2 tsk färskpressad citronjuice
2 tsk honung
1 msk hackad mynta
400 g pilgrimsmusslor
1 tsk mortlad sichuanpeppar
1/2 tsk salt
2 msk rapsolja
2 gemsallad

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

78

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 236 KJ / 56 kCal
Fett 3 g
Salt 1 g
Kolhydrater 3 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden