Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Crostini med avokado och rökt lax

Det här enkla receptet på crostini med avokado och rökt lax är en riktig aptitretare. Frasig baguette med en röra av avokado, rödlök och citron toppat med en bit rökt lax. Himmelskt gott och alla dina gäster kommer att älska denna förrätt!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 275°C, grill.
  2. Skär baguetten i tunna skivor och pensla med olivolja på båda sidor. Lägg på plåt eller grillgaller.
  3. Grilla högt upp i ugnen under uppsikt i max 30 sekunder. Det varierar från ugn till ugn, men det kan gå oerhört snabbt att bränna vid. Ta ut och vänd och grilla på andra sidan.
  4. Skär laxen i tunna strimlor och avokadon och rödlöken i små tärningar. Lägg avokadon och rödlöken i en skål och pressa ner citron och mal rejält med peppar över. Blanda väl. Fördela blandningen på de rostade brödskivorna och toppa med laxstrimlorna.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 liten baguette
  • olivolja (till pensling)
  • 100 g rökt lax
  • 2 avokador
  • 1 liten rödlök
  • 1/2 citron
  • svartpeppar (ur kvarn)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?