UNDER 30 MIN | Medel

Buffalokyckling i salladsblad med ädelostdressing

Kul plock! Låt var och en fylla salladsblad med chilihet kyckling i buffalosås och ädeloströra i väntan på grillen. Toppa buffalokycklingen med en smörsås på vitlök och den heta chilisåsen srirasha och rostade hasselnötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8-10 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dressing: Smula ädelosten grovt och blanda med yoghurten. Ställ åt sidan.
  2. Ansa och skölj salladen.
  3. Strimla kycklingen. Stek den i olja 3-4 minuter, tills den är genomstekt. Krydda med salt och peppar.
  4. Buffalosås: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och smaka ev av med salt.
  5. Häll såsen över kycklingen och skaka om pannan.
  6. Topping: Servera kycklingen och ädelostdressing i dubbla salladsblad. Toppa med hasselnötter.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 8-10 bufféportioner
Ädelostdressing
  • 100 g ädelost
  • 2 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 500 g kycklinglårfiléer
  • 2 gemsallad
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Buffalosås
  • 50 g smör
  • 1 - 2 msk srirachasås
  • 1 pressad vitlöksklyfta
Topping
  • 1 dl hackade, rostade hasselnötter

Näringsvärde
Per portion

Energi 1085 kJ / 260 kCal