Buffalokyckling i salladsblad med ädelostdressing

5
0
Buffalokyckling i salladsblad med ädelostdressing

Kul plock! Låt var och en fylla salladsblad med chilihet kyckling i buffalosås och ädeloströra i väntan på grillen. Toppa buffalokycklingen med en smörsås på vitlök och den heta chilisåsen srirasha och rostade hasselnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Buffalokyckling i salladsblad med ädelostdressing

Ingredienser

8-10 bufféportioner

Ädelostdressing

100 g ädelost
2 dl turkisk yoghurt (10%)
500 g kycklinglårfiléer
2 gemsallad
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Buffalosås

50 g smör
1 - 2 msk srirachasås
1 pressad vitlöksklyfta

Topping

1 dl hackade, rostade hasselnötter

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1085 KJ / 260 kCal
Fett 20 g
Salt 0.96 g
Kolhydrater 3 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden