Buffalokyckling i salladsblad med ädelostdressing

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
0
Buffalokyckling i salladsblad med ädelostdressing

Kul plock! Låt var och en fylla salladsblad med chilihet kyckling i buffalosås och ädeloströra i väntan på grillen. Toppa buffalokycklingen med en smörsås på vitlök och den heta chilisåsen srirasha och rostade hasselnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Buffalokyckling i salladsblad med ädelostdressing

Ingredienser

8-10 bufféportioner

Ädelostdressing

100 g  ädelost
2 dl  turkisk yoghurt (10%)
500 g  kycklinglårfiléer
2   gemsallad
1 msk  olja
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar

Buffalosås

50 g  smör
1 - 2 msk  srirachasås
1   pressad vitlöksklyfta

Topping

1 dl  hackade, rostade hasselnötter

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1085 KJ / 260 kCal
Fett20 g
Salt0.96 g
Kolhydrater3 g
Protein17 g

Testa liknande recept

Smashed potatoes med blue cheese dressing
Betyg 4.6 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ädelostfyllda dadlar
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pepparkakswhoopie
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tofu i nori- och sojamarinad
Betyg 3 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grönsaksstavar med ädelostdipp
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sichuanpeppriga pilgrimsmusslor i gemsallad
Betyg 3.6 av 5.
78 personer har röstat
Under 45 min att tillaga