Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Chilikyckling med pak soi och sesammajonnäs

Asieninspirerad kycklingrätt som får smaklökarna att vattnas. Kycklingen får smak av en glaze kryddad med chili ancho mulato, ingefära och vitlök. Serveras med sesammajonnäs och härligt grönsaksfräs.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina sojabönorna.
  2. Sätt ugnen på 150°C.
  3. Glaze: Dela och ta bort ev. kärnor ur chilin. Koka upp den med vattnet. Plocka upp chilin och låt den svalna något.
  4. Skala och hacka vitlöken. Hacka chilin fint.
  5. Rosta vitlöken i oljan tills den börjar få färg. Tillsätt chili, honung, soja och ingefära och koka ihop några minuter.
  6. Kyckling: Bryn kycklingfiléerna i smöret. Krydda med salt och nymald peppar. Lägg filéerna i en ugnssäker form. Fördela glazen på kycklingen. Sätt in formen mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72°C.
  7. Sesammajonnäs: Rosta sesamfröna i en torr och het stekpanna. Låt dem svalna. Blanda Majonnäs med sesamfrön och sesamolja. Smaksätt med salt och nymald peppar.
  8. Grönsaker: Skala och skär morötterna i grova strimlor. Skär pak choi i grova bitar. Dela svampen i halvor (ta gärna bort foten på svampen, den är ganska seg).
  9. Stek morötter, pak choi och svamp hastigt i oljan. Blanda ner sojabönorna och låt allt bli varmt. Smaksätt med salt och nymald peppar.
  10. Servera kycklingen med grönsaker och sesammajonnäs.
  11. Garnering: Garnera med krasse och ev. sesamfrön.

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per portion, med rapsolja, majonnäs 80% fett samt garnering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g frysta sojabönor
Glaze
  • 2 torkade chili ancho mulato
  • 2 dl vatten
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 msk olja
  • 3 msk flytande honung
  • 2 msk japansk soja
  • 2 tsk malen ingefära
Kyckling
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk smör
  • salt och svartpeppar
Sesammajonnäs
  • 4 msk sesamfrön
  • 2 dl majonnäs (gärna hemmagjord, se länk under steg 7)
  • 1 tsk sesamolja
Grönsaker
  • 3 morötter
  • 3 pak choi
  • 12 medelstora shiitakesvampar eller champinjoner
  • 3 msk olja
Till garnering
  • 1 ask kryddkrasse
  • gärna 2 msk svarta sesamfrön
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3928 kJ / 940 kCal