Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Svamppasta med chorizo

Denna svamppasta med chorizo är en pastarätt som du ganska enkelt tillagar på valfri svamp, vitlök, fullkornsmakaroner, korv och färsk bladspenat. Den stekta chorizon och svampen toppar pastan och spenaten vid servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär svampen i mindre bitar. Skala och skiva vitlöken. Hetta upp lite olivolja i en panna, gärna plastbelagd. Stek svamp och vitlök så det får färg. Beräkna 6-8 minuter på medelgod värme. Krydda rejält med salt och peppar.
  2. Koka under tiden pastan. Slanta korven och stek den, helst utan extra fett i en annan plastbelagd panna.
  3. Låt pastan rinna av och blanda genast med färska spenatblad. Om du inte gillar rå spenat, lägg den i durkslaget när du häller av pastavattnet, så mjuknar den precis lagom. Toppa med den vitlöksstekta svampen och korven.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i korv och makaroner. Innehåller gluten.
Gör glutenfri: använd specialpasta utan gluten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g shiitakesvamp eller champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja till stekning
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 280 g fullkornsmakaroner eller annan fullkornspasta, alt vanlig pasta
  • 2 chorizokorvar (beroende på hunger)
  • 1 påse färsk bladspenat (à 150 g)
Lägg till i inköpslistan