Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chiligryta sin carne

Chiligryta sin carne är en vegetarisk het chiligryta som kommer från Sydamerika. Grytan innehåller bland annat potatis, lök, paprikapulver och kajennpeppar. Servera den smakrika chiligrytan med bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och kärna ur paprikorna. Skala potatisarna och löken. Tärna paprikan, löken och potatisen.
  2. Värm olja i en gryta stor nog för soppkök. Lägg i grönsakerna och fräs dem glansiga i ca 5 minuter. Pressa i vitlöksklyftor. Tillsätt grönsaksbuljongtärning och vatten. Låt småputtra i ca 5 minuter.
  3. Rör ner väl avrunna röda bönor och tomater skurna i tärningar. Krydda med basilika, salt, paprikapulver och kajennpeppar. Låt koka upp. Servera grytan med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula paprikor
  • 3 potatisar
  • 1 gul lök
  • 2 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 l vatten
  • 1 burk väl avrunna röda bönor (à ca 400 g)
  • 2 tomater
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk salt
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 krm kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1007 kJ / 241 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept