Chiligryta sin carne
Chiligryta sin carne är en vegetarisk het chiligryta som kommer från Sydamerika. Grytan innehåller bland annat potatis, lök, paprikapulver och kajennpeppar. Servera den smakrika chiligrytan med bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2002
Ingredienser
4 portioner
2 gula paprikor
3 potatisar
1 gul lök
2 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
1 l vatten
1 burk väl avrunna röda bönor (à ca 400 g)
2 tomater
1 tsk basilika
1 tsk salt
1 msk paprikapulver
1 krm kajennpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1007 KJ / 241 kCal
Fett7.7 g
Salt3.01 g
Kolhydrater27.6 g
Protein10.4 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer