Morotssoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Morotssoppa

Vegetarisk, färgrik soppa gjord på morötter, savojkål och bönor. Rätten är snabblagad och passar bra som förrätt. Eller varför inte ta med den upp i skidbacken i en termos?

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 skål portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, tärna och fräs rödlök mjuk i lite olivolja i en kastrull. Tillsätt vatten, grönsaksbuljongtärning och kajennpeppar och låt koka upp.
  2. Skiva savojkålsblad. Skala och skiva morot, gärna röd, tunt. Lägg ner i kastrullen. Tillsätt kokta bönor från burk och låt puttra 5 -10 minuter.

Ingredienser

Portioner: 1 skål
  • 1/2 rödlök
  • olivolja
  • 2 dl vatten
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 krm kajennpeppar
  • 3 blad av savojkål
  • 1 liten morot
  • 10 kokta bönor från burk
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 696 kJ / 166 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept