Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Texasgryta med korv, chili och kaffe

Texasgryta med korv, chili och kaffe är en mycket smakrik och kryddig rätt. De spännande ingredienserna skapar en smakupplevelse utöver det vanliga. Supergott att servera med nachochips!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Fräs löken i oljan i en gryta. Tillsätt krossade tomater, salt och chilipeppar. Häll över kaffet. Låt puttra cirka 10 minuter.
  2. Låt korv och mexikorn rinna av. Skär korven i mindre bitar och blanda ner i grytan tillsammans med mexikornen. 
  3. Till servering: Servera med nachochips.

Tips

Grytan kan varieras med 1 burk (à 420 g) vita bönor som blandas ner tillsammans med korv och majs (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 burk krossad tomat (à 400 g)
  • 1 salt
  • 2 krm chilipeppar
  • 1/2 dl kallt kaffe
  • 1 burk pilsnerkorv (à 455 g)
  • 1 burk mexicorn (à 340 g)
Till servering
  • nachochips
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?