Stark och smakrik chili med köttfärs, spansk peppar, spiskummin, chilipulver, vita och röda bönor. Onionchilin är en variant av den klassiska chili con carnen. Servera denna heta rätt med bröd och en grönsallad.
Ingredienser
4 portioner
12
steklökar
1 - 1 1/2
msk
smör eller margarin
400
g
köttfärs
1
grön eller röd spansk peppar
1
tsk
spiskummin
1
tsk
chilipulver
1
tsk
oregano
1 - 1 1/2
tsk
salt
2
dl
köttbuljong (tärning+vatten)
1
förp krossade tomater (à 500 g)
2
msk
tomatpuré
1
burk vita bönor (à 400 g)
1
burk röda bönor (à 400 g)
1/2
dl
hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
1
1 st
Kommentar
Johan
2021-08-09
Mycket god rätt. Använde mig av två chilifrukter istället för en spansk peppar, bytte också ut chilipulvret mot cayennepeppar, blev bra med det. Hoppade för övrigt över persiljan, kändes som en konstig touch med smak som inte riktigt hör hemma här.
Kommentar
Johan
2021-08-09Mycket god rätt. Använde mig av två chilifrukter istället för en spansk peppar, bytte också ut chilipulvret mot cayennepeppar, blev bra med det. Hoppade för övrigt över persiljan, kändes som en konstig touch med smak som inte riktigt hör hemma här.