Onionchili
Stark och smakrik chili med köttfärs, spansk peppar, spiskummin, chilipulver, vita och röda bönor. Onionchilin är en variant av den klassiska chili con carnen. Servera denna heta rätt med bröd och en grönsallad.
Ingredienser
4 portioner
12 steklökar
1 - 1 1/2 msk smör eller margarin
400 g köttfärs
1 grön eller röd spansk peppar
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
1 tsk oregano
1 - 1 1/2 tsk salt
2 dl köttbuljong (tärning+vatten)
1 förp krossade tomater (à 500 g)
2 msk tomatpuré
1 burk vita bönor (à 400 g)
1 burk röda bönor (à 400 g)
1/2 dl hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1800 KJ / 430 kCal
Fett12 g
Kommentar
Mycket god rätt. Använde mig av två chilifrukter istället för en spansk peppar, bytte också ut chilipulvret mot cayennepeppar, blev bra med det. Hoppade för övrigt över persiljan, kändes som en konstig touch med smak som inte riktigt hör hemma här.
Johan
2021-08-09