Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Onionchili

Stark och smakrik chili med köttfärs, spansk peppar, spiskummin, chilipulver, vita och röda bönor. Onionchilin är en variant av den klassiska chili con carnen. Servera denna heta rätt med bröd och en grönsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala steklöken. Bryn löken i matfettet i en stekgryta. Tillsätt köttfärsen och låt bryna med tills den fått fin färg och blivit smulig.
  2. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Krydda lök och färs med chili, spiskummin, chilipulver, oregano och salt. Häll över de krossade tomaterna och låt puttra ca 15 minuter under lock.
  3. Spola hastigt av de båda bönsorterna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda ner bönorna i grytan och låt koka upp. Strössla över persiljan. Servera onionchilin med bröd och grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 steklökar
  • 1 1/2 msk smör eller margarin
  • 400 g köttfärs
  • 1 grön eller röd spansk peppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk oregano
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 dl köttbuljong (tärning+vatten)
  • 1 förp krossade tomater (à 500 g)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk vita bönor (à 400 g)
  • 1 burk röda bönor (à 400 g)
  • 1/2 dl hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1800 kJ / 430 kCal
Fett: 12 g
Läs mer om näringsvärden