Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chilifisk med cashewnötter

God och lättlagad favoritmiddag med torsk, grovhackade cashewnötter, körsbärstomater och het smak av sambal oelek. Till chilifisken serverar du kokt ris och en fräsch sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Halvtina fisken. Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta.
  3. Smält smöret och rör i ströbröd, nötter, sambal oelek, vitlök, limeskal och juice. Bre blandningen över fisken. Dela tomaterna och lägg bredvid.
  4. Stek i mitten av ugnen i 20-30 minuter. Servera med kokt ris.

För alla

Chilifisk innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: välj ströbröd utan gluten.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin eller olja och ströbröd utan mjölk.
Gör äggfri: välj ströbröd utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fryst fiskfilé t ex torsk eller hoki
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g smör
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl grovhackade cashewnötter
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • rivet skal och pressad juice av 1/2 lime
  • 8 körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2160 kJ / 520 kCal
Fett: 19 g
Läs mer om näringsvärden