Chilifisk med cashewnötter
God och lättlagad favoritmiddag med torsk, grovhackade cashewnötter, körsbärstomater och het smak av sambal oelek. Till chilifisken serverar du kokt ris och en fräsch sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006
Ingredienser
4 portioner
600 g fryst fiskfilé t ex torsk eller hoki
1/2 tsk salt
50 g smör
1/2 dl ströbröd
1 dl grovhackade cashewnötter
1 tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
rivet skal och pressad juice av 1/2 lime
6 - 8 körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2160 KJ / 520 kCal
Fett19 g
Kommentarer
Använde både tomater o fryst broccoli (tack för tips, Eleonore!) samt brynte smöret istf att bara smälta det. Självklart potatismos till. Gott och vackert!
Lars
2024-02-15Vi körde fryst broccoli istället för tomater direkt i formen och potatismos till. Blev saftigt och supergott.
Eleonore
2023-01-10Gott men blir lite torrt. Vad kan man ha för sås till. Vi fick bryna smör men bättre tips?
Maria
2022-08-22