Chilifisk med cashewnötter
![Chilifisk med cashewnötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15715/cf_259/chilifisk_med_cashewnotter.jpg)
God och lättlagad favoritmiddag med torsk, grovhackade cashewnötter, körsbärstomater och het smak av sambal oelek. Till chilifisken serverar du kokt ris och en fräsch sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006
![Chilifisk med cashewnötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15715/cf_259/chilifisk_med_cashewnotter.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g fryst fiskfilé t ex torsk eller hoki
1/2 tsk salt
50 g smör
1/2 dl ströbröd
1 dl grovhackade cashewnötter
1 tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
rivet skal och pressad juice av 1/2 lime
6 - 8 körsbärstomater
För alla
Chilifisk innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: välj ströbröd utan gluten.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin eller olja och ströbröd utan mjölk.
Gör äggfri: välj ströbröd utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2160 KJ / 520 kCal
Fett19 g
Kommentarer
Använde både tomater o fryst broccoli (tack för tips, Eleonore!) samt brynte smöret istf att bara smälta det. Självklart potatismos till. Gott och vackert!
Lars
2024-02-15Vi körde fryst broccoli istället för tomater direkt i formen och potatismos till. Blev saftigt och supergott.
Eleonore
2023-01-10Gott men blir lite torrt. Vad kan man ha för sås till. Vi fick bryna smör men bättre tips?
Maria
2022-08-22