Chilifisk med cashewnötter

God och lättlagad favoritmiddag med torsk, grovhackade cashewnötter, körsbärstomater och het smak av sambal oelek. Till chilifisken serverar du kokt ris och en fräsch sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006

Ingredienser
4 portioner
600 g fryst fiskfilé t ex torsk eller hoki
1/2 tsk salt
50 g smör
1/2 dl ströbröd
1 dl grovhackade cashewnötter
1 tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
rivet skal och pressad juice av 1/2 lime
6 - 8 körsbärstomater
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2160 KJ / 520 kCal
Fett19 g
Kommentarer
Älskar denna rätt, brukar ha palsternacksmos till i stället för ris
Möller
2025-02-03Gott! En klick creme fraiche till smakade mumma ☺️
Jenny
2024-12-18Använde både tomater o fryst broccoli (tack för tips, Eleonore!) samt brynte smöret istf att bara smälta det. Självklart potatismos till. Gott och vackert!
Lars
2024-02-15