Chilifisk med cashewnötter

Betyg 4.4 av 5.41 personer har röstat
Receptet har 24 kommentarer
Chilifisk med cashewnötter

God och lättlagad favoritmiddag med torsk, grovhackade cashewnötter, körsbärstomater och het smak av sambal oelek. Till chilifisken serverar du kokt ris och en fräsch sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006

Chilifisk med cashewnötter

Ingredienser

4 portioner
600 g fryst fiskfilé t ex torsk eller hoki
1/2 tsk salt
50 g smör
1/2 dl ströbröd
1 dl grovhackade cashewnötter
1 tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
rivet skal och pressad juice av 1/2 lime
6 - 8 körsbärstomater

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

24 st
  • Älskar denna rätt, brukar ha palsternacksmos till i stället för ris

    Möller

  • Gott! En klick creme fraiche till smakade mumma ☺️

    Jenny

  • Använde både tomater o fryst broccoli (tack för tips, Eleonore!) samt brynte smöret istf att bara smälta det. Självklart potatismos till. Gott och vackert!

    Lars

  • Vi körde fryst broccoli istället för tomater direkt i formen och potatismos till. Blev saftigt och supergott.

    Eleonore

  • Gott men blir lite torrt. Vad kan man ha för sås till. Vi fick bryna smör men bättre tips?

    Maria

  • Jättegod rätt, och man kan ta lite extra sambal oelek för lite mer hetta om man gillar det. Jag använda fryst pangasiusmalfilé.

    Jessica

  • Okej vardagsfisk men lite för tråkig för att jag ska vilja laga den igen. Jag hällde på lite vitt vin i ugnsformen för att få lite sky till.

    Kajsa

  • En favorit hos oss, till och med min man som inte gillar fisk älskar den här rätten! Jag brukar koka fisken med lime och flingsalt under folie i ugnen ca 15 minuter först och sen ytterligare 10-15 minuter med blandningen på. Eftersom jag oftast använder djupfryst fisk blir den då garanterat färdig i mitten utan att nötterna blir brända. Brukar också ta olja istället för smör, det går snabbare att blanda allt i en skål än att smälta smör och behöva diska en extra gryta. Godast är att servera quinoa och ugnsstekta tomathalvor till.

    Mathilde

  • Bästa fiskreceptet någonsin, till och med barnen gillar det.

    Ulrika

  • Ett av våra favoritrecept!!! Vi gör alltid extra av blandningen efterssom den är så GOD!

    Sophie

Näringsvärde per portion

Energi2160 KJ / 520 kCal
Fett19 g

Testa liknande recept

  • Tomat- och ansjovisfisk
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Het avokadokräm med nötter
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Chilinötter med honung
    Betyg 4.1 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Cashewsmör
    Betyg 4.4 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Korma curry med ris
    Betyg 3.7 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad