Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Cashewsmör

Mixa cashewnötter i en matberedare och vips så har du ett otroligt gott pålägg på mackan. Cashewsmöret får en härligt rostad smak när du först låter nötterna rostas i ugnen. Även gott att toppa gröt och pannkakor med.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 1 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C. 
  2. Sprid ut nötterna på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen 10–12 minuter, tills de får lite färg. Ta ut och låt svalna. 
  3. Mixa cashewnötterna i en matberedare med olja och salt tills det blir slätt, ca 3–4 minuter. 
  4. Lägg i en burk och förvara i kylen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: ca 1 dl
  • 200 g naturella cashewnötter
  • 2 msk rapsolja
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer