Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chiliburgare

Ett kryddigt recept på hamburgare med smak av chili. Chiliburgarna blandar du enkelt ihop av nötfärs, ägg, chiliflakes och chilisås. Servera med fräscha grönsaker och hamburgerbröd!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda färsen med ägg, chiliflakes, chilisås, vatten och salt till en jämn smet. 
  2. Forma 6 runda färsbiffar (för 6 port).
  3. Pensla färsbiffarna med lite olja. Grilla eller stek dem 3–5 minuter på varje sida. Värm gärna bröden på grillen.
  4. Låt var och en bygga sin burgare efter egen smak med tillbehören Vitlöksmajonnäs, Hamburgerdressing eller Avokadokräm.
  5. Servera gärna tillsammans med Couscoussallad.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 600 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 2 krm chiliflakes
  • 1/2 dl het chilisås (ketchuptyp)
  • 3 1/2 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • olivolja till pensling
  • 6 hamburgerbröd
Lägg till i inköpslistan