Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vitlöksmajonnäs

Recept på kraftfull vitlöksmajonnäs som passar utmärkt som tillbehör till bland annat kött eller sallader. Du blandar majonnäsen av bland annat vitlök, ägg, senap, citron och olja. Servera den smakrika såsen kall.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Vispa ihop äggula, dijonsenap, färskpressad citronjuice, vitlök och salt.
  2. Tillsätt matolja i en tunn stråle under fortsatt vispning, använd gärna elvisp. Tillsätt ev lite vatten om majonnäsen känns för tjock.
  3. Ställ kallt fram till servering.

Tips

För att man ska lyckas med en majonnäs bör alla ingredienser ha samma temperatur.

Ingredienser

Portioner: 2 dl
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 äggula
  • 3/4 tsk dijonsenap
  • 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/4 tsk salt
  • 1 1/2 dl matolja
Lägg till i inköpslistan